Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Jorwert

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Jorwert? Op www.autobandenspot.nl bieden wij gerenommeerde shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast lees je hier nuttige info over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Jorwert inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Kumho Tyres zijn er al vanaf €350. B-merken als Goform zijn er al vanaf €210 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Jorwert

Banden wisselen in Jorwert

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Jorwert is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is een heel precies klusje. Ook vergt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Jorwert is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Jorwert.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist analyseert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €82,50.

Wanneer banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Jorwert

In no-time en goedkoop banden vervangen in Jorwert? In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze autogarages kunnen je helpen bij repareren, sipen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je eveneens montage-specialisten in Mantgum, Easterwierrum, Tersoal, Poppenwier en Raerd.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-jorwert

Goedkope autobanden Jorwert

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

KlasseAutoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkPrijzen
1. A-merkSportauto50.000+ Driftig180
2. PopulairNormale autoRond 30.000Gewoon€104
3. VoordeligKleine autootjes< 15.000Eenvoudig€64

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema vergelijken wij professionele online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Jorwert hebben. Via deze website vind je ook meer informatie over: Voordeligste autobanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Jorwert monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer door de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Voordelig winterbanden wisselen Jorwert

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en een optimale wegligging in de winterse periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Italië, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen bij nat en koud weer.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Jorwert kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de geschatte prijzen van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website ontdek je ook meer informatie over: Bandenspanning.

MerkSoortGrootteKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin 5245/35 R2095V€394
Continentalallseasoncontact195/50 R1688V€107
Vredesteinquatrac pro275/30 R2097Y€238
Bridgestonedueler225/45 R1992W€148
Goodyearfuelmax t385/55 R23160K€427
Dunlopsp winter sport 3d225/55 R1797H€168
Pirellip6000 powergy235/50 R1897W€91
Hankookw616 xl225/60 R16102T€111
Kumhops31 xl205/45 R1788W€68
Uniroyalrain max 3205/70 R15106R€84
Nexenwinguard sport 2 xl225/45 R1794V€83
Firestonewinterhawk 3195/50 R1582H€54
Superiasa37215/45 R1893W€50
Savaintensa uhp 2225/50 R1798Y€91
Maxxism-731160/100 R1430M€51
Toyos954s xl275/40 R20106V€168
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Zoek jouw bandenmaat

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse factoren die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 70 R15 – 104R.

 • 195 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 70%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 104 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900kg.
 • De laatste waarde (R) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 170 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Jorwert.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijsklassen: Goedkoopste, medium en de a-merken. Welke klasse voor jou geschikt is wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, jouw rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Continental of Hankook als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Chevrolet Spark) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Habilead en Wanli.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Jorwert bestellen, en krijg je zomaar 25% korting.

 • Check de autobanden outlet in Jorwert: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Jorwert: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal gebruik zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Jorwert.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Jorwert?
Op korte termijn banden vervangen in Jorwert wordt al gedaan voor €32,50 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €89,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Jorwert.

Plaats een reactie