Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Easterwierrum

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Easterwierrum? Op onze autobandenvergelijker tref je de grote aanbieders van winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook bieden wij belangrijke info over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Easterwierrum inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Sava scoor je al vanaf €310. budgetmerken als Goform bestel je al vanaf €210 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Easterwierrum

Banden wisselen in Easterwierrum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Easterwierrum is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is een vak apart. Bovendien vraagt dit om flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Easterwierrum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Easterwierrum.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel nog op orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €90,00.

Balanceren van de autobanden
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Easterwierrum

Direct en goedkoop banden vervangen in Easterwierrum? In het onderstaande schema vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Friesland). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, (de)monteren, sipen, trimmen, uitlijnen, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal check je eveneens montagebedrijven in Tersoal, Poppenwier, Raerd, Jirnsum en Friens.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-easterwierrum

Goedkope autobanden Easterwierrum

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 segmenten:

ClassificatieType autoKilometersRijgedragTarief
1. Hoogste klasseSportautoVanaf 40.000Druk199
2. Prijs-kwaliteitNormale autoTot 30.000 kmModaal€106
3. VoordeligKleine auto’sKleingebruikerEenvoudig€70

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de volgende tabel vergelijken wij landelijke online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Easterwierrum hebben. Op onze autobandenvergelijker tref je ook handige informatie over: Doorrijden met een lekke band

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Easterwierrum monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en een effectieve waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Easterwierrum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Zweden, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste keuze bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Easterwierrum kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de actuele tarieven van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal ontdek je ook aanvullende info over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkTypeAfmetingenPrestatieKosten
Michelinpilot sport 4205/50 R1789W€168
Continentalpremiumcontact 6215/55 R1895H€131
Vredesteinquatrac pro275/40 R20106Y€214
Bridgestonehoop b0190/90 R1050J€43
Goodyeareagle ls2275/45 R20110H€192
Dunlopf24100/90 R1957S€202
Pirelliw210 sottozero 2225/55 R1695H€134
Hankookk120 xl185/55 R1582V€68
Kumhops31xl235/50 R17100W€111
Uniroyalallseasonmax225/75 R16121R€158
Nexenwinguard sport 2 xl215/50 R1795V€73
Firestonewinterhawk 3205/60 R1591T€69
Superiastar cross235/65 R17108V€59
Savaintensa uhp 2245/40 R1795Y€128
Maxxispremitra hp5215/45 R1791W€75
Toyos954s xl285/45 R20112V€180
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse zaken die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 70 R15 – 104N.

 • 195 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 70%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 15 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 900kg.
 • De laatste letter (N) geeft de maximumsnelheid van de band weer. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 140 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Easterwierrum.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in drie prijscategorieën: Goedkoopste, medium en A-segment. Welke groep voor jou geschikt is hangt met name af van de inhoud van de motor, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Firestone als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Camac & Three-A.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Easterwierrum bestellen, en profiteer je snel van 40% korting.

 • Check de autobanden outlet in Easterwierrum: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Easterwierrum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Easterwierrum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Easterwierrum?
Op korte termijn banden vervangen in Easterwierrum laat je al uitvoeren voor €52,50 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de extra sterke stukken in de wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning en de profielkwaliteit. De garages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Easterwierrum.

Plaats een reactie