Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oostburg

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Oostburg? Op dit portaal ontdek je toonaangevende online verkooppunten van goedkope autobanden en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop vind je hier meer informatie over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Oostburg inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Sava kosten gemiddeld zo’n €305. B-merken als Lexani zijn al te koop vanaf €180 voor een complete set.

Banden wisselen in Oostburg

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Oostburg is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. In het najaar kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Tevens vraagt het de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Oostburg ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oostburg.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf weet ook of de profieldiepte nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kost om en nabij de €87,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Oostburg

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Oostburg? In het overzicht hierna vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Zeeland). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, trimmen, wisselen, balanceren, (de)monteren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven in Geersdijk, Kamperland, Wissenkerke, Colijnsplaat en Kats.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oostburg

Goedkope autobanden Oostburg

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Let op: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

KlasseType autoKilometersWegcontactKosten
1. TopklasseSnel en/of zwaarVanaf 40.000Druk181
2. GoedDoorsnee autoGemiddeldGemiddeld€119
3. GoedkoopsteBoodschappenautoKleingebruikerLog€65

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je landelijke internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Oostburg hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Winterbanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Oostburg monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen Oostburg

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Luxemburg) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best tijdens de wintermaanden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Oostburg kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook aanvullende info over: Autobanden reinigen.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot super sport345/30 R19109Y€415
Continentalvancontact 4season235/65 R16115R€165
Vredesteinsportrac 5195/55 R1687V€98
Bridgestoneblizzak205/60 R1692H€88
Goodyearvector 4seasons225/45 R1794V€96
Dunlopsp winter sport 3d215/60 R1796H€127
Pirellip-zero (pz4)235/45 R1894Y€99
Hankookk117xl235/40 R1996Y€141
Kumhokrd02305/70 R23152L€427
Uniroyalms-plus 77155/80 R1379T€49
Nexenn8000 xl245/45 R20103Y€102
Firestoneroadhawk235/60 R16104H€95
Superiabluewin205/75 R16110R€56
Savaintensa suv235/65 R17108V€95
Maxxisarctictrekker195/65 R1490T€59
Toyovario-v2+165/70 R1379T€49
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Sluis).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel aspecten die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 185 / 70 R15 – 89W.

 • 185 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 89 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 580 kilogram.
 • De laatste waarde (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Oostburg.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijs
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijssegmenten: Voordeel, standaard en topkwaliteit. Welke categorie voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Ford Ka) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Gripmax en T-Tyre.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Superia zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Oostburg bestellen, en krijg je wel 20% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Oostburg: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Oostburg: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Oostburg.

Hoe duur is autobanden wisselen in Oostburg?
Op korte termijn banden vervangen in Oostburg laat je al uitvoeren voor €52,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €89,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Oostburg.

Plaats een reactie