Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Zeeland

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Provincie Zeeland? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij de beste webshops in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte bieden wij aanvullende informatie over de verschillende soorten autobanden en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Zeeland inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Firestone scoor je al vanaf €345. B-merken als Ep Tyre kosten ongeveer €225 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Provincie Zeeland

Banden wisselen in Provincie Zeeland

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Zeeland is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Daarnaast vraagt dit om wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Provincie Zeeland is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Zeeland.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen regel je al vanaf €74,99.

Wanneer banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Bekijk ook de mogelijkheden in Schouwen-Duiveland, Middelburg, Veere, Vlissingen, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Goes, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Hulst, Tholen.

Goedkope autobanden Provincie Zeeland

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

SegmentAutoKilometrageRijstijlKosten
1. KwaliteitSportautoVanaf 50.000Druk193
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoTot 30.000 kmModaal€106
3. VoordeelLichte auto’sKleingebruikerLog€72

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Provincie Zeeland monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Provincie Zeeland

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij gladheid of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 25%