Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hulst

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Hulst? Op deze pagina communiceren wij gerenommeerde aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast lees je hier meer info over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hulst inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €35,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van bekende merken als Continental kosten gemiddeld zo’n €335. B-merken als Insa Turbo kosten gemiddeld zo’n €230 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Hulst

Banden wisselen in Hulst

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hulst is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Daarbij vraagt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Hulst ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hulst.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist weet ook of de profieldiepte nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €82,50.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Hulst

Vlug en voordelig banden vervangen in Hulst? In het onderstaande schema bekijk je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Zeeland). Deze lokale garages hebben ervaring met repareren, trimmen, wisselen, balanceren, sipen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je plaatselijke montageservices in Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland, Goes en Borsele.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hulst

Goedkope autobanden Hulst

Ben je aan het zoeken naar een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Let op: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 segmenten:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. TopsegmentZware auto’sMeer dan 45.000Agressief€199
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoGemiddeldNormaal€116
3. GoedkoopsteKleine auto’sBeperkt gebruikBeheerst€64

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hieronder bekijk en vergelijk je betrouwbare online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Hulst hebben. Via deze website ontdek je ook extra informatie over: Motorbanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Hulst monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Een lager brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Hulst

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze tijdens de wintermaanden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Meer controle over je auto.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je weinig kilometers maakten niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Hulst kopen? In de volgende tabel beiden wij de gemiddelde prijzen van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook handige informatie over: Homologatie.

MerkTypeAfmetingVermogenKosten
Michelinpilot sport 4255/40 R19100Y€189
Continentalwintercontact ts 850p255/55 R20110V€233
Vredesteinultrac vorti295/30 R24105Y€288
Bridgestonelm-32195/65 R1591H€87
Goodyearkmax d 225 inch295/80 R225152M€413
Dunlopscootsmart120/70 R1251S€59
Pirelliscorpion atr185/75 R1693T€92
Hankookventus prime3 k125205/60 R1591V€82
Kumhokc53205/65 R16102/100T€91
Uniroyalrainsport 3 xl255/45 R19104Y€197
Nexenroadianht235/75 R15105S€88
Firestonemseason195/60 R1588H€71
Superiaecobluevan235/65 R16115S€67
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxisap2 all season205/50 R1589V€71
Toyoproxes r888r225/50 R1591W€191
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hulst).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke details waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 170 / 80 R15 – 77H.

 • 170 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 15 inch).
 • 77 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 412 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Hulst.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn er in 3 prijssegmenten: Budget, gemiddeld en A-segment. Welke klasse past bij jou wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Dunlop of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Seat Mii) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Kormo en Prestivo.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Hulst bestellen, en profiteer je snel van 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Hulst: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Hulst: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €147,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hulst.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Hulst?
Professioneel banden vervangen in Hulst kan al vanaf €50,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €87,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Hulst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie