Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuw Namen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Nieuw Namen? Op Autobandenspot.nl communiceren wij erkende webshops in voordelige autobanden van alle merken en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. Ook vind je hier praktische info over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuw Namen inclusief uitlijnen en balanceren laat je al doen vanaf €42,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Bridgestone zijn al te koop vanaf €340. B-merken als Imperial All kosten ongeveer €190 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Nieuw Namen

Banden wisselen in Nieuw Namen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuw Namen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Bovendien vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Nieuw Namen ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuw Namen.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €80,00.

Wanneer autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Vind banden garages in Nieuw Namen

Vlug en goedkoop banden vervangen in Nieuw Namen? In het onderstaande schema tref je specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Zeeland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, trimmen, repareren, sipen, balanceren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je regionale montage-garages in Clinge, Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen en Westdorpe.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuw-namen

Goedkope autobanden Nieuw Namen

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt vooral af van de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

KlasseType autoKilometrageWegliggingKostprijs
1. Hoogste klasseVeel vermogenGrootverbruikerDriftig198
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoGemiddeldModaal€105
3. InstapStadsautootje< 15.000Beheerst€77

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna check en vergelijk je populaire webwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuw Namen hebben. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Banden kiezen

Zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Nieuw Namen monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Nieuw Namen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Nieuw Namen kopen? In de volgende tabel tref je de standaard tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl check je ook nuttige informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSerieAfmetingPrestatieTarief
Michelinlatitude sport 3265/50 R20111Y€296
Continentalcontisportcontact 3245/40 R1897Y€128
Vredesteincomtrac 2215/70 R15109S€120
Bridgestonepotenza275/35 R1996Y€228
Goodyearug8185/60 R1584T€75
Dunlopsport bluresponse215/65 R1596H€110
Pirelliscorpion winter255/45 R20101H€257
Hankookkinergy eco k425165/60 R1475H€80
Kumhokw23175/65 R1380T€52
Uniroyalsnowmax 2215/75 R16113R€167
Nexennfera-ru1 xl225/50 R1798W€81
Firestonemseason 2 xl225/55 R17101W€120
Superiaecoblue hp165/65 R1479T€36
Savaperfecta185/60 R1482T€113
Maxxisvictra sport 5 vs5 xl225/40 R1892Y€127
Toyosnowprox s954xl225/50 R1798V€98
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Hulst).

Zoek de autoband die bij jou past

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er belangrijke specificaties die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 225 / 40 R19 – 89Y.

 • 225 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 40%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 89 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 580 kilogram.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Nieuw Namen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kunnen we onderverdelen in diverse prijsklassen: Prima, uitstekend en premium. Welke categorie je moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Sava op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Peugeot 107) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Kormoran & T-Tyre.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Hankook zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Nieuw Namen bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Nieuw Namen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Nieuw Namen: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Nieuw Namen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Nieuw Namen?
Vakkundig banden vervangen in Nieuw Namen laat je al uitvoeren voor €50,00 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €85. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. De garages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Nieuw Namen.

Plaats een reactie