Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Clinge

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Clinge? Op www.autobandenspot.nl ontdek je de beste webshops in voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop raadpleeg je hier uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Clinge inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €37,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Vredestein zijn al te koop vanaf €315. Budgetmerken als Hifly kan je al krijgen vanaf €190 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Clinge

Banden wisselen in Clinge

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Clinge is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Ook eist dit ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Clinge is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Clinge.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 35.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €72,50.

Wat is banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Clinge

Rap en goedkoop banden vervangen in Clinge? In de tabel in het volgende blok bieden wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Zeeland). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in wisselen, repareren, (de)monteren, uitlijnen, sipen, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je tevens montagepartners in Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe en Philippine.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-clinge

Goedkope autobanden Clinge

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Belangrijk: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentAutoKilometersRijstijlPrijzen
1. A-merkSportwagenGrootverbruikerPittig183
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoTot 30.000 kmNormaal€106
3. InstapKleine autootjesMinder dan 15.000Simpel €79

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna bieden we je betrouwbare online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Clinge hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook uitgebreide info over: Bandenindex

Informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Clinge monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Een lager brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Clinge

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een ideale rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je weinig kilometers maakten je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Clinge kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de verwachte prijzen van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Middels onze vergelijker tref je ook meer informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkTypeGrootteKenmerkKosten
Michelinpilot sport 3275/40 R19105Y€206
Continentalcrosscontact uhp305/40 R22114W€276
Vredesteinwintrac pro205/50 R1793V€112
Bridgestone*255/35 R1992Y€173
Goodyeareagle ls2255/55 R18109H€190
Dunlopsport bluresponse215/60 R1695V€114
Pirellipzero295/30 R20101Y€283
Hankookkinergy 4s h740215/45 R1791V€94
Kumhokl16225/75 R16104H€110
Uniroyalsnow max 2205/70 R15106R€93
Nexenn fera su1185/50 R1681V€65
Firestonemseason 2 xl225/45 R1794V€84
Superiaecoblue205/50 R1687W€46
Savaeskimo s3+175/65 R1482T€57
Maxxismecotra me3155/70 R1477T€52
Toyoproxes sport xl205/40 R1784W€80
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Hulst).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 225 / 40 R19 – 89W.

 • 225 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 40%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 staat voor de velgmaat (hierbij dus 19 inch).
 • 89 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 580 kilogram.
 • De laatste waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Clinge.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden kunnen we onderverdelen in diverse prijsgroepen: Instap, prijs-kwaliteit en topkwaliteit. Welke categorie aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Ga voor A-merken als Dunlop of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijv. een Smart Forfour) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Lassa en Runderneuert Kingmeiler.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Toyo zijn de duurste op de markt. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Clinge bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Clinge: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Clinge: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €157,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een normale rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Clinge.

Hoe duur is autobanden wisselen in Clinge?
Bij een garage banden vervangen in Clinge wordt al gedaan voor €35,00 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €95,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door gebruik te maken van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Clinge.

Plaats een reactie