Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hengstdijk

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Hengstdijk? Op deze pagina bieden wij de beste webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook raadpleeg je hier belangrijke info over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hengstdijk inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €40,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Pirelli bestel je al vanaf €310. Budgetmerken als Laufenn bestel je al vanaf €230 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Hengstdijk

Banden wisselen in Hengstdijk

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Hengstdijk is essentieel. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is een behoorlijke operatie. Ook eist dit behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Hengstdijk ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hengstdijk.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice analyseert ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €80,00.

Waarom banden balanceren
Last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Hengstdijk

Vlug en voordelig banden vervangen in Hengstdijk? In de tabel hieronder bieden wij garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zeeland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, sipen, uitlijnen, wisselen, repareren, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal vind je plaatselijke montagebedrijven in Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde, Koewacht en Overslag.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hengstdijk

Goedkope autobanden Hengstdijk

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

SegmentType autoKilometrageRij-kenmerkPrijs
1. TopklasseVeel powerGrootverbruikerDriftig€182
2. PopulairNormale autoDagelijks gebruikModaal€118
3. VoordeligStadsautootjeKleingebruikerZwaar€76

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna doorzoek je populaire internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Hengstdijk hebben. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Banden voor de motor

Zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hengstdijk monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Hengstdijk

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, meer grip en een ideale rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Luxemburg, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je weinig kilometers maakten je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Hengstdijk kopen? In de tabel hieronder tref je de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook nuttige informatie over: Bandenindex.

MerkSerieAfmetingPrestatieKosten
Michelinagilis195/80 R14106R€109
Continentalpremiumcontact 6245/45 R18100Y€141
Vredesteincomtrac 2 winter205/75 R16110R€88
Bridgestonepotenza275/35 R1996W€232
Goodyearefficientgrip suv215/65 R1698H€109
Dunlopsp winterresponse155/70 R1375T€66
Pirellicarrier all season205/65 R16107T€109
Hankookventus s1 evo2 suv k117a235/65 R17108V€95
Kumhokl71 xl205/80 R16104Q€179
Uniroyalrainexpert225/65 R17102H€94
Nexenn fera su1 xl245/40 R1998Y€99
Firestoneroadhawk225/60 R16102V€112
Superiaecoblue225/50 R1692W€50
Savaeskimo s3+205/60 R1591H€80
Maxxismecotra 3 me3185/60 R1686H€69
Toyos943 xl215/60 R1699H€94
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Hulst).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er veel dingen die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 185 / 80 R13 – 90S.

 • 185 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hier dus 80%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 13 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 13 inch).
 • 90 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 600kg.
 • De laatste letter (S) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 180 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Hengstdijk.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je vinden in verschillende prijsgroepen: Instap, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welk type je moet kiezen hangt af van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Toyota Aygo) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Cheng Shin of Uniroyal.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Pirelli zijn best kostbaar. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je heel goedkope autobanden in Hengstdijk bestellen, en krijg je zomaar 20% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hengstdijk: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Hengstdijk: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €137,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je normaal rijdt moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Hengstdijk.

Hoe duur is autobanden wisselen in Hengstdijk?
Door een vakman banden vervangen in Hengstdijk wordt al gedaan voor €45,00 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de versterkte wang kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Hengstdijk.

Plaats een reactie