Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Opijnen

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Opijnen? Op deze website vind je de meest populaire shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Opijnen incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Goodyear kosten ongeveer €310. B-merken als Double Coin kosten ongeveer €215 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Opijnen

Banden wisselen in Opijnen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Opijnen is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarbij vraagt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Opijnen scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Opijnen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een wagen kan al vanaf €87,50.

Banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Opijnen

In no-time en goedkoop banden vervangen in Opijnen? In de volgende tabel verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, trimmen, uitlijnen, balanceren, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je plaatselijke montagebedrijven in Neerijnen, Waardenburg, Tuil, Haaften en Hellouw.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-opijnen

Goedkope autobanden Opijnen

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

KlasseAutoKilometersRij-kenmerkTarief
1. PremiumZware wagensVeel kilometersAgressief195
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoCirca 25.000Doorsnee€112
3. VoordeelStadsautootjeKleingebruikerSimpel €73

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je de beste online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Opijnen hebben. Op deze website zoek je ook nuttige informatie over: Bandenindex

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Opijnen monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en voert het water uitstekend af dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Lager geluidsniveau.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Opijnen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Zweden, Oostenrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Aanbevolen van oktober tot en met maart.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Opijnen kopen? In de onderstaande tabel vind je de tariefindicaties van diverse types en merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website zoek je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSoortAfmetingPrestatiePrijs
Michelinagilis +215/65 R16109T€128
Continentalcst 17165/60 R20113M€115
Vredesteinquatrac pro255/55 R20110Y€227
Bridgestonedueler225/50 R1794W€96
Goodyearefficientgrip compact165/70 R1379T€62
Dunlopsport maxx rt 2255/40 R21102Y€200
Pirellimt60140/80 R1769H€137
Hankookwinter icept rs2 w452215/65 R1698H€82
Kumhoha31195/50 R1582H€55
Uniroyalrainsport 3 xl235/45 R1898Y€164
Nexenn blue hd +195/65 R1591V€63
Firestonetsp 3000265/70 R20143J€280
Superiaecoblue 4s235/35 R1991W€56
Savatrenta 2205/65 R16107T€97
Maxxismapw195/70 R1495T€65
Toyovario-v2+155/80 R1379T€84
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente West Betuwe).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal details die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 205 / 50 R16 – 87H.

 • 205 betekent de breedte van de band in mm.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hier is dat dus 50%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 87 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 545kg.
 • De afsluitende waarde (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Opijnen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijzen
Autobanden zijn er in verschillende prijsklassen: Prima, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk product je moet kiezen is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Bridgestone of Hankook als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Goodride of Mastersteel.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Firestone zijn in de basis best duur. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Opijnen bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Opijnen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Opijnen: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Opijnen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Opijnen?
Bij een garage banden vervangen in Opijnen wordt al gedaan voor €52,50 per set van 4 (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €80. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Opijnen.

Plaats een reactie