Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Neerijnen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Neerijnen? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij de meest populaire webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte tref je hier belangrijke info over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Neerijnen inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Vredestein kan je al krijgen vanaf €335. B-merken als Gerutti zijn er al vanaf €225 per set.

Banden wisselen in Neerijnen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Neerijnen is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Neerijnen heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Neerijnen.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist checkt ook of de profieldiepte nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €75,00.

Waarom autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Neerijnen

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Neerijnen? In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Gelderland). Deze garages zijn gespecialiseerd in repareren, sipen, wisselen, uitlijnen, balanceren, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je tevens montage-garages in Waardenburg, Tuil, Haaften, Hellouw en Herwijnen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-neerijnen

Goedkope autobanden Neerijnen

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 segmenten:

CategorieAutoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. TopsegmentVeel vermogenGrootverbruikerDriftig187
2. UitstekendDoorsnee autoTot 30.000 kmDoorsnee€108
3. VoordeelStadsautootje< 15.000Rustig€62

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel bieden we je erkende online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Neerijnen hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook meer informatie over: Run-on-flat banden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Neerijnen monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Neerijnen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en een betere wegligging in het geval van natte en koude periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen bij winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden februari 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Neerijnen kopen? In de volgende tabel tref je de doorsnee tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal check je ook handige informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSerieAfmetingenVermogenPrijs
Michelinalpin 5215/55 R1794H€220
Continentaltrail attack 290/90 R2154V€115
Vredesteinquatrac pro235/65 R18110H€144
Bridgestoneblizzak255/50 R19107H€195
Goodyearefficientgrip compact165/65 R1377T€61
Dunlopd423 f130/70 R1863V€217
Pirelliscorpion trail120/90 R1764S€81
Hankookwinter icept rs2 w452175/65 R1486T€59
Kumhoha31195/65 R1591T€53
Uniroyalrainsport 3 xl245/40 R1897Y€162
Nexenn fera su1 xl225/50 R1798W€79
Firestonewinterhawk 3195/50 R1582T€74
Superiaecolue 4s225/35 R1988W€60
Savatrenta 2225/75 R16121R€143
Maxxisarctictrekker175/70 R1382T€45
Toyoproxes tsb225/55 R1797V€104
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente West Betuwe).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er belangrijke factoren die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 50 R16 – 87T.

 • 205 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 50%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 16 inch).
 • 87 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 545 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Neerijnen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden verdelen we onder in 3 prijsgroepen: Voordelig, uitstekend en de a-merken. Welke groep je moet kiezen hangt af van het vermogen van de auto, rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Superia als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Dayton of Tracmax.


Dagdeals en aanbiedingen februari 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Neerijnen bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Neerijnen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Neerijnen: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Neerijnen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Neerijnen?
Professioneel banden vervangen in Neerijnen kost je zo’n €47,50 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €95,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zo kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie de spanning en de profieldikte. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Neerijnen.

Plaats een reactie