Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice West Betuwe

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in West Betuwe? Op deze pagina bieden wij de beste aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder bieden wij nuttige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in West Betuwe inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €39,95.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Bridgestone zijn al te koop vanaf €305. B-merken als Giti scoor je al vanaf €225 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in West Betuwe

Banden wisselen in West Betuwe

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in West Betuwe is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Daarnaast eist dit ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in West Betuwe scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in West Betuwe.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage checkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 37.500 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost je ongeveer €82,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in West Betuwe

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in West Betuwe? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Gelderland). Deze lokale garages ondersteunen je bij repareren, balanceren, trimmen, (de)monteren, wisselen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website ontdek je evenzeer montage-experts in Vijfheerenlanden, Buren, Culemborg, Neder-Betuwe en Tiel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-west-betuwe

Goedkope autobanden West Betuwe

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

ClassificatieType autoKilometersWegcontactTarief
1. A-merkGroot vermogenVanaf 40.000Driftig181
2. PopulairNormale autoRond 30.000Normaal€102
3. GoedkoopsteKleine autootjesBeperkt gebruikBeheerst€71

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het onderstaande schema bieden we je toonaangevende online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in West Betuwe hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook aanvullende info over: Zomerbanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in West Betuwe monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Winterbanden wisselen West Betuwe

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en een betere wegligging tijdens de wintermaanden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in West Betuwe kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Beste autobanden.

MerkSoortAfmetingPrestatieTarief
Michelinpilot road 4 scooter rear160/60 R1465H€103
Continentalallseasoncontact195/55 R1691V€114
Vredesteinwintrac xtreme s295/35 R21107Y€219
Bridgestonet001195/55 R1691V€91
Goodyearug performance gen-1225/50 R1798H€172
Dunlopwinter sport 5215/50 R1791H€130
Pirellicinturato p7 blue225/45 R1791Y€74
Hankookwinter icept rs2 w452205/60 R1591T€75
Kumhor.venture mt5133/13 R15108Q€163
Uniroyalral.4×4 str.235/75 R15109T€98
Nexenwinguard sport 2 xl245/45 R18100V€107
Firestonewinterhawk 3 xl215/60 R1699H€104
Superiabluewin195/65 R16104T€51
Savaeskimo hp 2 xl225/45 R1794V€96
Maxxisma-1 wsw235/75 R15105S€141
Toyocelsius185/55 R1582H€63
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente West Betuwe).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende details die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 165 / 70 R12 – 77H.

 • 165 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 12 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 12 inch).
 • 77 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 412kg.
 • De laatste letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden West Betuwe.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijsklassen: Voordeel, middenklassen en topklasse. Welk model past bij jou hangt met name af van de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Ford Ka) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Double Star en Tristar.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in West Betuwe bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in West Betuwe: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden West Betuwe: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag West Betuwe.

Hoeveel kost autobanden wisselen in West Betuwe?
Bij een garage banden vervangen in West Betuwe kost je zo’n €42,50 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in West Betuwe.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie