Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rhenoy

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Rhenoy? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij betrouwbare shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale autogarages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste kan je aan de slag met nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Rhenoy inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €42,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Superia scoor je al vanaf €310. Budgetmerken als Landsail zijn al te koop vanaf €195 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Rhenoy

Banden wisselen in Rhenoy

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Rhenoy is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Ook eist dit behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rhenoy heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rhenoy.

Wanneer banden vervangen
Een garage kan je ook vertellen of het profiel nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €79,99.

Waarom autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Rhenoy

Rap en goedkoop banden vervangen in Rhenoy? In de tabel in het volgende blok vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze bandenservices verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, repareren, trimmen, wisselen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je tevens montage-experts in Acquoy, Asperen, Schoonrewoerd, Leerdam en Vianen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rhenoy

Goedkope autobanden Rhenoy

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkPrijzen
1. A-segmentVeel vermogenVanaf 40.000Druk€189
2. StandaardDoorsnee autoTot 30.000 kmGemiddeld€113
3. BudgetKleine stadsautoMinder dan 15.000Simpel €74

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema doorzoek je goede online garages die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Rhenoy hebben. Middels onze vergelijker tref je ook handige informatie over: Homologatie

Zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Rhenoy monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Rhenoy

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Rhenoy kopen? In het onderstaande schema tref je de actuele prijzen van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website zoek je ook uitgebreide info over: 4 seizoenen banden.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelinprimacy 3215/65 R1799V€151
Continentaltrail attack 290/90 R2154V€104
Vredesteinwintrac pro225/45 R1791H€107
Bridgestoneturanza215/60 R1695W€139
Goodyearug9195/55 R1687T€91
Dunlopsportmax roadsmart iii150/70 R1769V€183
Pirelliscorpion rally170/60 R1772T€146
Hankookwinter icept evo2 w320245/45 R1799V€133
Kumhokh27145/65 R1572T€52
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/70 R16100V€109
Nexenwinguard snow g wh2175/65 R1584T€60
Firestonemultihawk175/80 R1488T€69
Superiasa37275/35 R19100W€62
Savaeskimo hp 2195/55 R1585H€70
Maxxisma-sw235/75 R15109T€93
Toyoproxes cf 2185/60 R1588H€60
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente West Betuwe).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er veel aspecten die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 185 / 55 R16 – 87H.

 • 185 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 staat voor de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 87 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 545kg.
 • De afsluitende letter (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband het overwegen waard. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Rhenoy.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je kopen in drie prijsgroepen: Prima, middenklassen en topklasse. Welke categorie voor jou geschikt is heeft te maken met het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Hankook op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (neem een Fiat 500) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Accelera en Seiberling.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Maxxis zijn niet perse voordelig. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Rhenoy bestellen, en krijg je zomaar 50% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Rhenoy: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Rhenoy: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij standaard merken zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Rhenoy.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Rhenoy?
Banden vervangen in Rhenoy wordt al gedaan voor €42,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Het advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Rhenoy.

Plaats een reactie