Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Leerdam

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Leerdam? Op deze pagina bieden wij de grote shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens vind je hier belangrijke info over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Leerdam inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €37,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van A-merken als Pirelli kan je al krijgen vanaf €335. Budgetmerken als Kormo koop je al vanaf €225 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Leerdam

Banden wisselen in Leerdam

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Leerdam is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Verder vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Leerdam is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Leerdam.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf weet ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €69,99.

Wat is autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Leerdam

Vlug en goedkoop banden vervangen in Leerdam? In de onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Utrecht). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij repareren, balanceren, sipen, wisselen, uitlijnen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je tevens montagepartners in Vianen, Hei- en Boeicop, Hoef en Haag, Hagestein en Zijderveld.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-leerdam

Goedkope autobanden Leerdam

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

CategorieSoort autoKilometrageWegliggingKosten
1. Hoogste klasseVeel trekkracht50.000+ Energiek195
2. PopulairNormale autoGemiddeldNormaal€100
3. GoedkoopsteKleine stadsautoBeperkt gebruikSimpel €76

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna doorzoek je landelijke webshops die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Leerdam hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook aanvullende info over: Autobanden vervangen

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Leerdam monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Leerdam

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een betere wegligging bij winterse omstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element bij winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Leerdam kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de gemiddelde prijzen van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker lees je ook uitgebreide info over: Beste autobanden.

MerkSoortAfmetingenPrestatieKosten
Michelinprimacy 3245/40 R1998Y€191
Continentaltkc70130/80 R1765T€119
Vredesteinsnowtrac 5185/55 R1683V€95
Bridgestonedueler235/55 R1899H€129
Goodyearug9155/65 R1475T€108
Dunlopd 803 f gp80/100 R2151M€119
Pirellinight dragon180/60 R1775V€162
Hankookw320 90% demo dot15245/40 R1897V€148
Kumhokc53205/70 R15106R€58
Uniroyalrainexpert 3 suv fr xl205/80 R16104T€85
Nexenwinguard wt1205/75 R16113R€83
Firestonemultihawk2165/70 R1481T€129
Superiaecoblue 4s245/45 R1799W€55
Savaeskimo s3 plus155/65 R1475T€53
Maxxisma-z1 victra255/45 R18103W€202
Toyos 943 xl215/60 R1598H€92
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Vijfheerenlanden).

Vind jouw perfecte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse onderwerpen die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 165 / 80 R13 – 87 T.

 • 165 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 80%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 13 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 87 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 545kg.
 • De laatste letter (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Leerdam.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Budget bepalen
Autobanden zijn er in meerdere prijsgroepen: Voordeel, goed en topklasse. Welk segment past bij jou hangt af van het vermogen van de auto, rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Sava als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijv. een Fiat 500) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Goform of Maxtrek.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in Leerdam bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Leerdam: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Leerdam: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €145,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je normaal rijdt moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Leerdam.

Hoe duur is autobanden wisselen in Leerdam?
Door een vakman banden vervangen in Leerdam kost je zo’n €47,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €89,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Leerdam.

Plaats een reactie