Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hoef en Haag

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Hoef en Haag? Op deze pagina communiceren wij gerenommeerde aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste tref je hier handige informatie over uitlijnen, balanceren en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hoef en Haag inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Sava kan je al krijgen vanaf €335. B-merken als Achilles zijn er al vanaf €220 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Hoef en Haag

Banden wisselen in Hoef en Haag

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hoef en Haag is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Bovendien vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Hoef en Haag scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hoef en Haag.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €70,00.

Autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Hoef en Haag

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Hoef en Haag? In het onderstaande schema verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Utrecht). Deze lokale garages zijn opgeleid voor (de)monteren, trimmen, sipen, wisselen, balanceren, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je evenzeer montagebedrijven in Hagestein, Zijderveld, Everdingen, Ravenswaaij en Erichem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hoef-en-haag

Goedkope autobanden Hoef en Haag

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

SegmentType autoKilometersWegliggingPrijzen
1. KwaliteitSportwagenMeer dan 45.000Driftig199
2. MiddenklasseGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€104
3. BasisKleine auto’s< 15.000Simpel €60

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je erkende online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Hoef en Haag hebben. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hoef en Haag monteren bevordert de grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Hoef en Haag

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een ideale rijervaring tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Hoef en Haag kopen? In het overzicht hierna beiden wij de tariefindicaties van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker check je ook handige informatie over: Lekke band.

MerkSoortAfmetingKenmerkTarief
Michelinprimacy 3195/45 R1684V€112
Continentaltrail attack 2 k120/70 R1960W€114
Vredesteinsnowtrac 5185/65 R1588V€66
Bridgestonepotenza225/40 R1892Y€112
Goodyearefficientgrip performance185/65 R1486H€69
Dunlopd254 f130/60 R1961H€213
Pirellimt66 f120/90 R1764S€104
Hankookventus prime2 k115215/55 R1794W€97
Kumhohs51205/50 R1687W€79
Uniroyalrainexp.3195/70 R1491T€69
Nexenwinguard snow g wh2205/65 R1594H€69
Firestonemultihawk155/70 R1375T€44
Superiasnow hp195/70 R1491T€43
Savaeskimo s3 plus165/70 R1481T€54
Maxxisma-las all season205/70 R15106/104R€107
Toyoh09205/65 R15102/100T€97
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Vijfheerenlanden).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar onderdelen waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 175 / 60 R19 – 86Q.

 • 175 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 19 inch).
 • 86 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 530 kilogram.
 • De afsluitende letter (Q) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 160 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Hoef en Haag.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kan je kopen in velerlei prijscategorieën: Instap, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welke groep voor jou geschikt is hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Lancia Ypsilon) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Delinte of Syron Tires.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Firestone zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Hoef en Haag bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hoef en Haag: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Hoef en Haag: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €137,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Wanneer je normaal rijdt zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Hoef en Haag.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Hoef en Haag?
Vakkundig banden vervangen in Hoef en Haag wordt al gedaan voor €55,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €85 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met gebruikmaking van de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en en de diepte van het profiel. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Hoef en Haag.

Plaats een reactie