Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nijensleek

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Nijensleek? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere toonaangevende online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast lees je hier nuttige informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Let er op dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Nijensleek inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van A-merken als Dunlop kan je al krijgen vanaf €335. B-merken als Ep zijn al te koop vanaf €205 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Nijensleek

Banden wisselen in Nijensleek

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Nijensleek is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november gaat de winterband erop en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Ook vergt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nijensleek ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nijensleek.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage controleert ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €74,99.

Wat is autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Nijensleek

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Nijensleek? In het overzicht hierna vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, uitlijnen, balanceren, sipen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je nabijgelegen montage-garages in Frederiksoord, Vledder, Paasloo, Kalenberg en Ossenzijl.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nijensleek

Goedkope autobanden Nijensleek

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt vooral af van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Let op: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. Hoogste klasseVeel power50.000+ Agressief193
2. StandaardNormale autoRond 30.000Gewoon€100
3. GoedkoopsteBoodschappenauto< 15.000Beheerst€60

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende overzicht vergelijk je eenvoudig professionele webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Nijensleek hebben. Op dit portaal vind je ook uitgebreide info over: Milieuvriendelijke autobanden

Zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Standaard worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Nijensleek monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Nijensleek

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij natte en winterse omstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Nijensleek kopen? In het onderstaande schema beiden wij de geschatte tarieven van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal lees je ook nuttige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkTypeAfmetingenVermogenTarief
Michelinprimacy 3245/40 R1998Y€307
Continentalcontiwintercontact ts 830p205/50 R1789H€98
Vredesteinultrac satin215/60 R1699W€99
Bridgestoneblizzak165/65 R1479T€94
Goodyearefficientgrip compact185/70 R1488T€73
Dunlopwinter sport 5255/45 R18103V€222
Pirellip-zero (pz4)295/30 R20101Y€241
Hankookventus s1 evo3 k127255/35 R2097Y€165
Kumhowp51165/65 R1479T€55
Uniroyalrainexpert 3205/65 R1594H€76
Nexenwinguard sport225/55 R17101V€88
Firestonemultihawk185/65 R1486T€51
Superiastar lt195/75 R16107R€58
Savaintensa suv235/70 R16106H€102
Maxxisap2 all season175/70 R1382T€51
Toyoproxes sport xl265/40 R19102Y€154
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerveld).

Zoek jouw bandenmaat

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal onderwerpen die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een bandenmaat kan zijn 305 / 35 R20 – 100Y.

 • 305 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 20 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 20 inch).
 • 100 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 800kg.
 • De afsluitende waarde (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Nijensleek.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijscategorieën: Economy, uitstekend en topklasse. Welke groep past bij jou hangt af van het aantal PK’s van de auto, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Sava als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (denk aan een Seat Mii) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Goodrich & Toledo.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Nijensleek bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Nijensleek: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Nijensleek: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €142,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Nijensleek.

Hoe duur is autobanden wisselen in Nijensleek?
Vakkundig banden vervangen in Nijensleek laat je al uitvoeren voor €35,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Nijensleek.

Plaats een reactie