Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ossenzijl

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Ossenzijl? Op deze pagina vind je gerenommeerde aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij nuttige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Ossenzijl inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €37,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Dunlop scoor je al vanaf €300. B-merken als Hilo koop je al vanaf €195 per 4.

Banden wisselen in Ossenzijl

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Ossenzijl is erg belangrijk. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. In het najaar laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Ossenzijl maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ossenzijl.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €80,00.

Informatie over autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Ossenzijl

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Ossenzijl? In de onderstaande tabel vind je autogarages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Overijssel). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, uitlijnen, wisselen, trimmen, balanceren, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Via deze website vergelijk je ook andere montagepartners in Oldemarkt, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde en Wetering.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ossenzijl

Goedkope autobanden Ossenzijl

Je bent op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Let op: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoAantal kilometersRijstijlPrijs
1. A-segmentSnel en/of zwaar50.000+ Dynamisch€195
2. UitstekendGemiddelde autoVanaf 25.000Gemiddeld€102
3. BudgetKleine stadsautoKleingebruikerRustig€69

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het schema hierna vergelijken wij toonaangevende online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Ossenzijl hebben. Op deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Ossenzijl monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden laten wisselen Ossenzijl

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zweden, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance tijdens de wintermaanden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Ossenzijl kopen? In de onderstaande tabel tref je de tariefindicaties van enkele populaire modellen en types. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal zoek je ook aanvullende info over: Autoverzekering.

MerkTypeAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot alpin 5255/35 R2097W€290
Continentalcontipremiumcontact275/50 R19112W€175
Vredesteinultrac satin215/40 R1686W€151
Bridgestonedrivegard205/55 R1795V€157
Goodyeareagle rs-a235/55 R18100V€156
Dunlopwinterresponse 2185/65 R1588T€64
Pirelliscooter140/70 R1265P€86
Hankookventus s1 evo3 k127255/45 R18103Y€129
Kumhoha31 xl175/65 R1486T€50
Uniroyalrainexpert 3185/60 R1584T€61
Nexenwinguard sport xl235/45 R1797V€89
Firestonemseason165/65 R1479T€60
Superiaecoblue 4s245/45 R1799W€55
Savaeskimo s3+165/70 R1379T€52
Maxxisap2 all season185/55 R1480H€64
Toyoproxes sport xl235/40 R1794Y€93
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Steenwijkerland).

Autobanden zoeken en vinden

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse specificaties die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 45 R20 – 100Y.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 45%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 20 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 20 inch).
 • 100 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 800kg.
 • De laatste letter (Y) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Ossenzijl.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijzen
Autobanden kan je kopen in diverse prijscategorieën: Voordeel, gemiddeld en A-segment. Welk segment jij moet kiezen hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en het aantal kilometers. Neem een A-merk zoals Dunlop of Superia als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Grenlander & Mitas.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Ossenzijl bestellen, en krijg je wel 20% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Ossenzijl: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Ossenzijl: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Ossenzijl.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Ossenzijl?
Op locatie banden vervangen in Ossenzijl kan al vanaf €52,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €50,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Ossenzijl.

Plaats een reactie