Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kuinre

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Kuinre? Op dit portaal bieden wij landelijke shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte bekijk je hier praktische informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kuinre inclusief montage, balanceren en ventiel is al mogelijk vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van de betere merken als Bridgestone koop je al vanaf €330. B-merken als Federal bestel je al vanaf €225 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Kuinre

Banden wisselen in Kuinre

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Kuinre is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Verder vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Kuinre ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kuinre.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage bekijkt ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van de rijstijl en type wegdek. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt scheef en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €75,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Kuinre

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Kuinre? In de tabel in het volgende blok bieden wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Overijssel). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in wisselen, sipen, balanceren, trimmen, repareren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je plaatselijke montagepunten in Blankenham, Scheerwolde, Wetering, Nederland en IJsselham.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kuinre

Goedkope autobanden Kuinre

Ben je aan het oriënteren naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 classificaties:

KlasseAutoKilometrageRijstijlTarief
1. A-segmentKrachtige autoVanaf 50.000Energiek196
2. GoedGemiddelde autoDagelijks gebruikHerkenbaar€108
3. GoedkoopsteKleine auto’s< 15.000Rustig€62

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende overzicht bieden we je de beste internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Kuinre hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Motorbanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Kuinre monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer door de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Kuinre

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Biedt de beste performance tijdens de wintermaanden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Kuinre kopen? In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook aanvullende info over: Bandenlabel.

MerkTypeGroottePrestatieTarief
Michelinpilot alpin 5 suv295/40 R20106V€350
Continentalcontisportcontact 5245/35 R1892Y€141
Vredesteinultrac satin215/55 R1794Y€118
Bridgestoneblizzak215/55 R1697V€119
Goodyeareagle f1 asymmetric suv255/55 R20110W€177
Dunlopsp winter sport 4d275/30 R2198W€402
Pirellipzero235/35 R1991Y€153
Hankookventus s1 evo2 k117225/45 R1891W€97
Kumhowp51215/65 R1698H€76
Uniroyalrainexpert 3 xl175/65 R1486T€62
Nexenn-blue hd plus205/60 R1692V€72
Firestonedestinat.hp xl235/65 R17108H€97
Superiasnow hp185/60 R1482H€38
Savaadapto hp205/55 R1691H€87
Maxxisma-1 wsw235/75 R15105S€141
Toyoproxes sport xl265/30 R1993Y€146
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Steenwijkerland).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse factoren die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 235 / 45 R20 – 100V.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 staat voor de velgmaat (hier dus 20 inch).
 • 100 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 800 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband van november tot april echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Kuinre.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in velerlei prijssegmenten: Voordelig, goed en de hoogste klasse. Welk type voor jou geschikt is is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Goodyear of Superia als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (denk aan een Fiat 500) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Eptyres & Ovation.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je heel goedkope autobanden in Kuinre bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Kuinre: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Kuinre: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €162,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Kuinre.

Wat kost autobanden wisselen in Kuinre?
Door een vakman banden vervangen in Kuinre laat je al uitvoeren voor €55,00 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen hanteren ze tarieven van plus minus €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profielkwaliteit. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Kuinre.

Plaats een reactie