Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Paasloo

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Paasloo? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere betrouwbare webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Paasloo inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €44,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Pirelli zijn er al vanaf €335. B-merken als Lanvigator kan je al krijgen vanaf €200 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Paasloo

Banden wisselen in Paasloo

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Paasloo is essentieel. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november nemen we de winterband en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is een vak apart. Ook vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Paasloo is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Paasloo.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf weet ook of de profieldiepte nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €69,99.

Waarom banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Paasloo

Vlug en goedkoop banden vervangen in Paasloo? In het overzicht hierna vind je specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Overijssel). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij wisselen, uitlijnen, sipen, balanceren, repareren, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je evenzeer montage-garages in Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt, Kuinre en Blankenham.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-paasloo

Goedkope autobanden Paasloo

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 groepen:

CategorieAutoKilometersWegcontactKosten
1. PremiumSnel en/of zwaarVanaf 40.000Agressief196
2. PopulairGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€107
3. GoedkoopsteKleine stadsauto< 15.000Zwaar€66

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder bekijk en vergelijk je landelijke aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Paasloo hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook nuttige informatie over: Autobanden inruilen

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Paasloo monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Voordelig winterbanden wisselen Paasloo

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Italië, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie bij nat en koud weer.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Paasloo kopen? In de volgende tabel vind je de gemiddelde prijzen van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook uitgebreide info over: Autobanden vervangen .

MerkTypeFormaatKenmerkPrijs
Michelinx-ice north 4 xl195/65 R1595T€99
Continentalvanco 2205/70 R15106R€92
Vredesteinultrac satin205/50 R1793Y€92
Bridgestoneblizzak265/50 R19110V€188
Goodyearefficientgrip compact165/70 R1485T€69
Dunlopwinter sport 5215/55 R1798V€195
Pirellicinturato all season plus215/55 R1697V€118
Hankookventus s1 evo3 k127215/45 R1893Y€101
Kumhoha31155/80 R1379T€55
Uniroyalrainexpert 3185/60 R1584H€60
Nexenwinguard sport xl215/45 R1791V€82
Firestonemseason195/60 R1588H€71
Superiasa37235/35 R1991Y€53
Savaadapto175/65 R1482T€54
Maxxisap2 all season165/65 R1581T€60
Toyoproxes r888r205/40 R1784W€158
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Steenwijkerland).

Zoek direct jouw band

Bekijk aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel onderwerpen waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 285 / 35 R20 – 100V.

 • 285 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 35 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hier dus 35%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 20 inch).
 • 100 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 800 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan van november tot april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Paasloo.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in allerlei prijscategorieën: Voordelig, middenklassen en de a-merken. Welke soort je moet kiezen is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Vredestein of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Goform & Starmaxx.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Toyo zijn niet goedkoop. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Paasloo bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Paasloo: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden Paasloo: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Paasloo.

Wat kost autobanden wisselen in Paasloo?
Door een vakman banden vervangen in Paasloo laat je al uitvoeren voor €45,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €95,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €62,50 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Op basis van de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en de profieldikte. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Paasloo.

Plaats een reactie