Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuwerbrug aan den Rijn

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Nieuwerbrug aan den Rijn? Op onze autobandenvergelijker tref je betrouwbare webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte vind je hier nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuwerbrug aan den Rijn inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Autobanden van A-merken als Maxxis kan je al krijgen vanaf €315. B-merken als Lexani scoor je al vanaf €225 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Nieuwerbrug aan den Rijn

Banden wisselen in Nieuwerbrug aan den Rijn

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuwerbrug aan den Rijn is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Verder vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Nieuwerbrug aan den Rijn is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen is al uit te voeren vanaf €70,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Nieuwerbrug aan den Rijn

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Nieuwerbrug aan den Rijn? In het overzicht hierna bieden wij specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Zuid-Holland). Deze garages zijn gespecialiseerd in wisselen, repareren, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal vind je regionale montagepartners in Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Oude Wetering.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuwerbrug-aan-den-rijn

Goedkope autobanden Nieuwerbrug aan den Rijn

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 classificaties:

CategorieSoort autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. PremiumGroot vermogenMeer dan 45.000Driftig188
2. UitstekendNormale autoCirca 25.000Gewoon€107
3. InstapKleine autootjesWeinig kilometersLog€78

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je professionele internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuwerbrug aan den Rijn hebben. Via deze website vind je ook meer informatie over: Autobanden controleren voor vakantie

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Nieuwerbrug aan den Rijn monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Nieuwerbrug aan den Rijn

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en een optimale wegligging bij vorst of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen bij nat en koud weer.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Nieuwerbrug aan den Rijn kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de actuele tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook extra informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot street rad140/70 R1766H€103
Continentalcrosscontact atr215/65 R1698H€169
Vredesteinultrac satin205/55 R1691W€61
Bridgestoneblizzak235/60 R18103H€132
Goodyearwrangler hp215/60 R1695H€119
Dunlopd404 f140/80 R1769H€168
Pirelliscorpion winter315/40 R21111V€313
Hankookventus prime2 k115195/55 R1687W€85
Kumhoecsta hs 51195/55 R1687W€82
Uniroyalrainexpert175/80 R1488H€82
Nexenwinguard snow g wh2195/55 R1585H€59
Firestonedestination275/55 R17109V€181
Superiaecoblue 4s165/65 R1581H€38
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxisme3195/60 R1588H€68
Toyoproxes t1 r xl215/40 R1787W€96
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Bodegraven-Reeuwijk).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er veel specificaties die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 165 / 70 R14 – 81H.

 • 165 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 14 inch).
 • 81 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 462 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Nieuwerbrug aan den Rijn.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden verdelen we onder in drie prijsgroepen: Koopjes, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welk segment past bij jou hangt af van het gewicht van de auto, je manier van rijden en het aantal kilometers. Kies voor een A-merk als Continental of Firestone op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Gremax of Powertrac.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Nexen zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Nieuwerbrug aan den Rijn bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Nieuwerbrug aan den Rijn: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Het alternatief is gebruikte banden Nieuwerbrug aan den Rijn: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Nieuwerbrug aan den Rijn.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Nieuwerbrug aan den Rijn?
Op locatie banden vervangen in Nieuwerbrug aan den Rijn kan al vanaf €55,00 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een potentieel hogere bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Plaats een reactie