Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hazerswoude-Rijndijk

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Hazerswoude-Rijndijk? Op dit portaal communiceren wij de meest populaire aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop verstrekken wij nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hazerswoude-Rijndijk inclusief montage, balanceren en ventiel kan al voor €42,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Vredestein bestel je al vanaf €325. B-merken als Hifly bestel je al vanaf €225 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Hazerswoude-Rijndijk

Banden wisselen in Hazerswoude-Rijndijk

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hazerswoude-Rijndijk is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Hazerswoude-Rijndijk maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hazerswoude-Rijndijk.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €67,50.

Wanneer banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Hazerswoude-Rijndijk

Direct en goedkoop banden vervangen in Hazerswoude-Rijndijk? In de tabel hieronder vind je specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, trimmen, wisselen, balanceren, repareren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je nabijgelegen montage-specialisten in Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering en Oud Ade.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hazerswoude-rijndijk

Goedkope autobanden Hazerswoude-Rijndijk

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoAantal kilometersRijstijlKosten
1. A-segmentZware wagensVanaf 40.000Dynamisch198
2. PopulairDoorsnee autoRond 30.000Normaal€110
3. BasisKleine auto’sWeinig kilometersKalm€64

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de onderstaande tabel vergelijken wij professionele online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Hazerswoude-Rijndijk hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook meer informatie over: Bandenlabel

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hazerswoude-Rijndijk monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Hazerswoude-Rijndijk

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Italië, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance bij winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Hazerswoude-Rijndijk kopen? In de volgende tabel vind je de huidige tarieven van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSoortAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilotrd4gt120/70 R1758W€125
Continental4x4contact265/60 R18110V€165
Vredesteinquatrac 5275/55 R17109V€149
Bridgestoneblizzak195/55 R1687T€145
Goodyearug performance gen-1195/50 R1688H€117
Dunlopscootsmart4/0 R1059J€46
Pirellipzero295/35 R21107Y€209
Hankookventus v12 evo2 k120255/30 R1991Y€199
Kumhosolus kh17225/45 R1895V€206
Uniroyalsnow max 2195/75 R16107R€112
Nexenwinguard snow g wh2195/65 R1591H€56
Firestonefirehawk225/50 R1692W€101
Superiaecoblue 4s175/65 R1380T€37
Savatrasporto leggero195/80 R14106P€95
Maxxishp5195/65 R1591H€51
Toyoproxes t1 sport suv xl235/65 R17108V€95
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Alphen aan den Rijn).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel zaken die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 155 / 65 R14 – 81T.

 • 155 betekent de breedte van de band in mm.
 • 65 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 14 inch).
 • 81 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 462 kilogram.
 • De laatste waarde (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Hazerswoude-Rijndijk.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijscategorieën: Budget, prijs-kwaliteit en A-segment. Welke groep je moet kiezen hangt met name af van de inhoud van de motor, rijgedrag en het aantal kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Firestone op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Kia Picanto) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Accelera of Paxaro.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Hankook zijn niet goedkoop. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Hazerswoude-Rijndijk bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Hazerswoude-Rijndijk: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Hazerswoude-Rijndijk: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €142,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Hazerswoude-Rijndijk.

Wat kost autobanden wisselen in Hazerswoude-Rijndijk?
Professioneel banden vervangen in Hazerswoude-Rijndijk kost je zo’n €52,50 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €89,95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profielkwaliteit. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Hazerswoude-Rijndijk.

Plaats een reactie