Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oud Ade

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Oud Ade? Op Autobandenspot.nl ontdek je toonaangevende aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tevens raadpleeg je hier meer informatie over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Oud Ade inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Sava scoor je al vanaf €345. Budgetmerken als Davanti kosten gemiddeld zo’n €215 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Oud Ade

Banden wisselen in Oud Ade

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Oud Ade is belangrijk. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Tevens vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oud Ade scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oud Ade.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €77,50.

Informatie over banden balanceren
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Oud Ade

Snel en voordelig banden vervangen in Oud Ade? In het overzicht hierna vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met (de)monteren, balanceren, repareren, trimmen, sipen, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je tevens montagepunten in Roelofarendsveen, Warmond, Hoogmade, Kwintsheul en Wateringen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oud-ade

Goedkope autobanden Oud Ade

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

ClassificatieSoort autoKilometrageRij-kenmerkPrijzen
1. TopsegmentVeel vermogenGrootverbruikerDruk€183
2. PopulairNormale autoVanaf 25.000Doorsnee€118
3. VoordeligStadsautootje< 15.000Beheerst€69

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je de beste online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Oud Ade hebben. Op onze autobandenvergelijker tref je ook handige informatie over: Zuinigste autobanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Oud Ade monteren bevordert de grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Oud Ade

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zweden, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij nat en koud weer.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Oud Ade kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de gemiddelde prijzen van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website vind je ook nuttige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSoortFormaatPrestatieTarief
Michelinlatitude tour hp235/65 R18110V€221
Continentalcontisportcontact 3245/40 R1893Y€127
Vredesteinv474/0 R870M€62
Bridgestonebliz. dm v2 mfs235/65 R18106S€221
Goodyearvector 4seasons gen-2215/45 R1791W€118
Dunlopk460120/90 R1663P€131
Pirellip-zero (pz4)245/35 R2196Y€185
Hankookventus v12 evo2 k120225/35 R1887Y€125
Kumhocrugen prem kl33265/60 R18110H€122
Uniroyalrain max 3225/75 R16118R€156
Nexenwinguard sport235/50 R18101V€105
Firestonevanhawk-win195/70 R15104R€76
Superiaecoblue 4s225/55 R17101W€56
Savatrenta 2195/75 R16107S€83
Maxxism934 razr222/11 R1047j€113
Toyoopen c. a/t+ xl235/65 R17108V€106
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Kaag en Braassem).

Autobanden zoeken en vinden

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel specificaties die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 180 / 55 R18 – 80H.

 • 180 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 55%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 80 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 450 kilogram.
 • De laatste letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 210 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Oud Ade.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in allerlei prijsgroepen: Voordelig, medium en topkwaliteit. Welke soort aan te raden is voor jou hangt met name af van de inhoud van je auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Pirelli als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Giti & Zeetex.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Oud Ade bestellen, en profiteer je snel van 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Oud Ade: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Gebruikte banden Oud Ade: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Oud Ade.

Wat kost autobanden wisselen in Oud Ade?
Professioneel banden vervangen in Oud Ade regel je al voor €52,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de extra sterke stukken in de wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Oud Ade.

Plaats een reactie