Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wateringen

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Wateringen? Op deze website communiceren wij gerenommeerde aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop lees je hier meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wateringen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Nexen bestel je al vanaf €340. B-merken als Blackstar scoor je al vanaf €205 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Wateringen

Banden wisselen in Wateringen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Wateringen is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Wateringen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wateringen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 40.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €75,00.

Waarom banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Wateringen

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Wateringen? In de tabel in het volgende blok vind je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze bedrijven hebben ervaring met wisselen, sipen, trimmen, repareren, (de)monteren, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website tref je tevens montage-experts in Voorburg, Leidschendam, Rijnsburg, Voorhout en Noordwijkerhout.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wateringen

Goedkope autobanden Wateringen

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

KlasseSoort autoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. KwaliteitVeel powerGrootverbruikerDruk181
2. PopulairGemiddelde autoVanaf 25.000Normaal€112
3. InstapLichte auto’sBeperkt gebruikZwaar€66

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna check en vergelijk je landelijke webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Wateringen hebben. Op deze website tref je ook uitgebreide info over: Balanceren en uitlijnen van banden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Wateringen monteren bevordert de grip, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Wateringen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, meer grip en een optimale wegligging tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in de winterse periodes.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Meer controle over je auto.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Wateringen kopen? In de volgende tabel beiden wij de huidige prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website tref je ook aanvullende info over: Verzekering voor de auto.

MerkTypeGrootteKenmerkTarief
Michelincrossclimate suv235/55 R18104V€147
Continentalcrosscontact uhp255/55 R18109V€127
Vredesteinwintrac xtreme s225/60 R18104V€127
Bridgestonebliz.dmv2 xlmfs235/55 R19105T€201
Goodyearefficientgrip cargo185/75 R14102R€120
Dunlopsport maxx rt 2245/40 R1897Y€118
Pirelliscorpion mx32 mid soft80/100 R2151M€73
Hankookkinergy 4s h740165/65 R1377T€54
Kumhoecsta hs 51 xl205/45 R1788W€136
Uniroyalms-plus 77145/80 R1375T€48
Nexenwinguard snow g wh2215/55 R1693H€78
Firestonefirehawk255/35 R1996YY€141
Superiaecoblue 4s145/80 R1379T€48
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxisap2 all season165/80 R1387T€59
Toyoopen country a/t+ xl245/65 R17111H€133
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Westland).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal dingen die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 45 R16 – 80T.

 • 195 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hierbij dus 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 16 inch).
 • 80 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 450kg.
 • De afsluitende letter (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Wateringen.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kan je kopen in allerlei prijsklassen: Instap, gemiddeld en de a-merken. Welk model jij moet kiezen heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Dunlop of Superia op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijv. een Hyundai i10) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Fortuna Fs & Sumitomo.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Nexen hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Wateringen bestellen, en regel je snel 45% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Wateringen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Wateringen: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €155,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Wateringen.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Wateringen?
Professioneel banden vervangen in Wateringen laat je al uitvoeren voor €42,50 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €92,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de extra sterke stukken in de wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Wateringen.

Plaats een reactie