Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Noordwijkerhout

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Noordwijkerhout? Op deze website ontdek je gerenommeerde leveranciers van goedkope autobanden en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder raadpleeg je hier praktische informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Noordwijkerhout incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Continental kosten gemiddeld zo’n €325. Budgetmerken als Duraturn zijn er al vanaf €225 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Noordwijkerhout

Banden wisselen in Noordwijkerhout

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Noordwijkerhout is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. In het najaar rijden we op de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Bovendien eist dit flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Noordwijkerhout heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Noordwijkerhout.

Wanneer banden vervangen
Een garage controleert ook of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €70,00.

Balanceren van de banden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Noordwijkerhout

Vlug en voordelig banden vervangen in Noordwijkerhout? In de volgende tabel bekijk je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, uitlijnen, wisselen, sipen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je daarnaast ook montageservices in De Zilk, Sassenheim, Lisserbroek, Kaag en Buitenkaag.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-noordwijkerhout

Goedkope autobanden Noordwijkerhout

Zoek jij ook een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

ClassificatieAutoAantal kilometersRijstijlPrijs
1. A-merkSportautoVeel kilometersDruk€189
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€103
3. BudgetBoodschappenautoBeperkt gebruikVoorspelbaar€68

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de onderstaande tabel vergelijken wij erkende webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Noordwijkerhout hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook meer informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Noordwijkerhout monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden laten wisselen Noordwijkerhout

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een betere wegligging bij vorst of sneeuwval. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Presteren het best in het najaar en in de winter.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Noordwijkerhout kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de actuele prijzen van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook nuttige informatie over: Banden in de winter.

MerkSoortAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot sport 4245/40 R1893Y€143
Continentalkks10 ww225/90 R1941B€47
Vredesteinwintrac xtreme s255/40 R1899Y€193
Bridgestoneblizzak205/60 R1696H€94
Goodyearefficientgrip performance205/55 R1694V€139
Dunloparrowmax streetsmart100/90 R1856V€118
Pirellip-zero (pz4)245/45 R1998Y€189
Hankookk120 xl185/55 R1582V€68
Kumhosolus hs51 xl215/50 R1795W€144
Uniroyalms plus 77175/70 R1484T€53
Nexenn-blue eco175/50 R1575H€55
Firestonevanhawkwin205/75 R16110R€109
Superiaecoblue va175/70 R1495T€56
Savatrenta 2225/65 R16112R€118
Maxxismavs01235/40 R19Y96€145
Toyoproxes r39185/60 R1686H€82
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Noordwijk).

Vind jouw perfecte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende specificaties die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op op de band. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 185 / 55 R14 – 80V.

 • 185 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 beschrijft de velgmaat (hier dus 14 inch).
 • 80 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 450kg.
 • De laatste letter (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 240 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Noordwijkerhout.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn er in velerlei prijssegmenten: Voordeel, middenklassen en topkwaliteit. Welke categorie aan te raden is voor jou hangt af van de inhoud van je auto, je manier van rijden en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Hankook als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Chevrolet Spark) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Compasal of Torque.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Noordwijkerhout bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Noordwijkerhout: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Noordwijkerhout: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €162,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Noordwijkerhout.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Noordwijkerhout?
Op locatie banden vervangen in Noordwijkerhout kost je zo’n €52,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €85. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door gebruik te maken van de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning en de status van het profiel. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Noordwijkerhout.

Plaats een reactie