Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lisserbroek

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Lisserbroek? Op www.autobandenspot.nl vind je erkende shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tevens raadpleeg je hier belangrijke info over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Lisserbroek inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €44,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Banden van de beste merken zoals Nexen zijn al te koop vanaf €310. B-merken als Gerutti bestel je al vanaf €190 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Lisserbroek

Banden wisselen in Lisserbroek

De bandenwissel bij een autobedrijf in Lisserbroek is cruciaal. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. In het najaar rijden we op de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vergt het behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Lisserbroek maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lisserbroek.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €85,00.

Waarom banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Lisserbroek

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Lisserbroek? In het overzicht hierna vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, uitlijnen, wisselen, (de)monteren, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website check je daarnaast ook montage-experts in Kaag, Buitenkaag, Abbenes, Weteringbrug en Leimuiderbrug.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lisserbroek

Goedkope autobanden Lisserbroek

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Je ontdekt al snel dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Tip: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

ClassificatieAutoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkKostprijs
1. A-merkSportwagenVanaf 40.000Druk190
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoDagelijks gebruikGemiddeld€111
3. EconomyLichte auto’sWeinig kilometersLog€73

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel doorzoek je erkende webwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Lisserbroek hebben. Op deze website lees je ook meer informatie over: Autobanden verwisselen

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Lisserbroek monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Een lager brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Lisserbroek

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Italië, Zweden, Oostenrijk, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Presteren het best bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Lisserbroek kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal zoek je ook extra informatie over: Best geteste autobanden.

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinlatitude tour hp255/50 R20109W€235
Continentalcontigo!80/90 R1642J€63
Vredesteinwintrac xtreme s245/65 R17111H€125
Bridgestonebliz. dm v2 mfs215/80 R15102R€141
Goodyeareagle f1 asymmetric 3265/35 R22102W€193
Dunlopscootsmart110/90 R1356P€53
Pirelliwinter 240 sottozero 2245/35 R1993V€205
Hankookkinergy 4s h740215/45 R1690V€93
Kumhohp91235/55 R19101V€131
Uniroyalms-plus 77225/60 R1698H€100
Nexenroadian htx rh5235/70 R16106T€80
Firestonefirehawk245/40 R1893Y€113
Superiasa37225/55 R1699W€49
Savaeskimo suv 2215/60 R1796H€150
Maxxishp5195/55 R15V85€62
Toyoproxes t1 sport suv295/40 R21111Y€166
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Haarlemmermeer).

Zoek de autoband die bij jou past

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar details die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 185 / 55 R14 – 80T.

 • 185 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hier dus 55%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 14 inch).
 • 80 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 450 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 190 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Lisserbroek.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in diverse prijssegmenten: Koopjes, uitstekend en premium. Welk model jij moet kiezen hangt af van het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Chevrolet Spark) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Duraturn en Viatti.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Toyo zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Lisserbroek bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Lisserbroek: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Lisserbroek: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €167,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Lisserbroek.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Lisserbroek?
Banden vervangen in Lisserbroek regel je al voor €40,00 per bandenset (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €94,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Lisserbroek.

Plaats een reactie