Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kaag

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Kaag? Op dit portaal bieden wij de beste webwinkels in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast raadpleeg je hier handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kaag inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €40,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Hankook kan je al krijgen vanaf €330. B-merken als Keter kan je al krijgen vanaf €215 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Kaag

Banden wisselen in Kaag

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Kaag is essentieel. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en rond maart / april nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vraagt dit om flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kaag heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kaag.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €75,00.

Autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit bij de prijs in.

Lokale banden garages in Kaag

Vlug en voordelig banden vervangen in Kaag? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, (de)monteren, uitlijnen, sipen, balanceren, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je evenzeer montage-specialisten in Buitenkaag, Abbenes, Weteringbrug, Leimuiderbrug en Burgerveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kaag

Goedkope autobanden Kaag

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKilometersRijstijlTarief
1. TopsegmentZware wagensMeer dan 45.000Agressief€191
2. Prijs-kwaliteitNormale autoRond 30.000Modaal€107
3. EconomyBoodschappenauto< 15.000Log€62

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel bieden we je erkende internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Kaag hebben. Op dit portaal zoek je ook nuttige informatie over: Autobanden voor op reis

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Kaag monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Kaag

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, directer contact met de weg en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Zweden, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze bij gladheid of vorst.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je weinig kilometers maakten niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Kaag kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Voordeligste autobanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot super sport305/30 R20103Y€372
Continentalcontiwintercontact ts 830p225/60 R1799H€170
Vredesteinsnowtrac 5175/70 R1484T€66
Bridgestonebliz. dm v2 mfs265/70 R15112R€167
Goodyearefficientgrip cargo195/70 R15104S€79
Dunlopscootsmart140/70 R1265P€63
Pirellisc.ver.as mgt295/40 R20110W€219
Hankookw616 xl245/40 R1897T€157
Kumhokh27235/55 R1799H€88
Uniroyalms-plus 77145/70 R1371T€58
Nexenroadian htx rh5265/65 R17112H€100
Firestonevanhawk winter225/70 R15112R€104
Superiasa37215/45 R1893W€50
Savaeskimo suv 2 xl225/60 R17103V€109
Maxxishp5225/55 R17W101€84
Toyotranpath a14215/70 R1598S€97
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Kaag en Braassem).

Vind jouw perfecte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel dingen die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 155 / 80 R14 – 80S.

 • 155 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 14 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 80 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 450 kilogram.
 • De laatste waarde (S) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 180 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Kaag.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Budget bepalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijssegmenten: Goedkoopste, uitstekend en het topsegment. Welk artikel aan te raden is voor jou heeft te maken met de inhoud van je auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Ga voor A-merken als Goodyear of Firestone als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Citroën C1) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Bkt & Tecnica.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Firestone zijn best kostbaar. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Kaag bestellen, en krijg je wel 40% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Kaag: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Kaag: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €162,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Kaag.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Kaag?
Bij een garage banden vervangen in Kaag kost je zo’n €40,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €99,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en de profieldikte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Kaag.

Plaats een reactie