Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Makkinga

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Makkinga? Op Autobandenspot.nl communiceren wij betrouwbare webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Als laatste lees je hier praktische informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Makkinga inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €42,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Kumho Tyres koop je al vanaf €320. B-merken als Barkley koop je al vanaf €180 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Makkinga

Banden wisselen in Makkinga

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Makkinga is belangrijk. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vergt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Makkinga is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Makkinga.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice checkt ook of de profieldiepte nog volstaat. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €70,00.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Makkinga

Rap en voordelig banden vervangen in Makkinga? In de onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, uitlijnen, repareren, balanceren, sipen, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je nabijgelegen montagepartners in Nijeberkoop, Oldeberkoop, Bontebok, Nieuwehorne en Oudehorne.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-makkinga

Goedkope autobanden Makkinga

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 groepen:

CategorieType autoKilometersRijstijlPrijzen
1. Hoogste klasseSnel en/of zwaarVanaf 40.000Dynamisch180
2. MiddenklasseNormale autoDagelijks gebruikGewoon€101
3. BudgetLichte auto’sWeinig kilometersRustig€65

Vergelijk online bandenshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende schema vergelijken wij de beste webshops die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Makkinga hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook nuttige informatie over: Autoverzekering

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Makkinga monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af door de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Makkinga

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Presteren het best bij gladheid of sneeuw.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Makkinga kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de prijsindicaties van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook meer informatie over: Oude banden inruilen.

MerkSoortGrootteVermogenTarief
Michelinpilot sport 4s315/30 R22107Y€422
Continentalcontisportcontact 5245/45 R1795W€128
Vredesteinultrac vorti255/35 R2097Y€153
Bridgestonea41r180/55 R1773W€161
Goodyearvector 4seasons suv235/55 R17103H€121
Dunlopd 602130/80 R1765P€161
Pirellipzero295/35 R21107Y€196
Hankookventus prime3 k125205/60 R1692H€74
Kumhocrug.prem.kl33225/70 R16103H€98
Uniroyalplus77 actie195/65 R1591T€55
Nexenroadian ht245/70 R16107S€93
Firestonewinterhawk 3185/60 R1482T€60
Superiaecoblue 4s165/65 R1581H€38
Savaeskimo suv 2225/65 R17106H€117
Maxxiss-pro245/50 R20102W€185
Toyoproxes tr1 xl205/40 R1784W€103
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Ooststellingwerf).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke dingen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 50 R18 – 101W.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 50 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 101 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 825kg.
 • De laatste waarde (W) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband van november tot april echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Makkinga.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden kan je kopen in meerdere prijscategorieën: Voordeel, middenklassen en het topsegment. Welk type aan te raden is voor jou hangt af van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Skoda Citigo) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Aptany & Tracmax.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Superia zijn niet goedkoop. Wie slim is koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Makkinga bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Makkinga: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Makkinga: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €157,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij standaard merken gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Makkinga.

Wat kost autobanden wisselen in Makkinga?
Op korte termijn banden vervangen in Makkinga kost je zo’n €47,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €99,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Makkinga.

Plaats een reactie