Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Overdinkel

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Overdinkel? Op Autobandenspot.nl ontdek je toonaangevende aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte bekijk je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is essentieel dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Overdinkel inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Nexen scoor je al vanaf €315. B-merken als Evergreen kan je al krijgen vanaf €230 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Overdinkel

Banden wisselen in Overdinkel

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Overdinkel is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is een vak apart. Bovendien eist dit flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Overdinkel scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Overdinkel.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice controleert ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €67,50.

Wanneer banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Overdinkel

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Overdinkel? In de tabel hieronder vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Gelderland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, trimmen, sipen, wisselen, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website check je daarnaast ook montage-specialisten in Glane, Deurningen, Bentelo, Hengevelde en Ambt Delden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-overdinkel

Goedkope autobanden Overdinkel

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

SegmentSoort autoKilometersWegliggingKosten
1. TopklasseGrote motorVanaf 50.000Dynamisch€182
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond 30.000Modaal€110
3. VoordeligKleine auto’sWeinig kilometersKalm€73

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht vergelijken wij toonaangevende online leveranciers die ook leveren en een voordelige bandenservice in Overdinkel hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook nuttige informatie over: Lekke band

Informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Overdinkel monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Winterbanden laten wisselen Overdinkel

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie bij vorst of sneeuwval.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Overdinkel kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de geschatte prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: Autobanden voor op reis.

MerkTypeGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot super sport295/30 R20101Y€278
Continentalcontiwintercontact ts 830p285/35 R20104V€284
Vredesteinwintrac ice spiked235/60 R18107T€157
Bridgestonebattlax t31 rear (gt)170/60 R1772W€150
Goodyearvector 4seasons gen-2225/60 R1799V€191
Dunlopscootsmart130/70 R1256P€50
Pirellidiablo160/60 R1769W€107
Hankookkinergy 4s 2 h750195/65 R1591H€69
Kumhoha31 xl225/55 R1699V€100
Uniroyalrainsport 3 xl205/55 R1694V€72
Nexennferasu1225/55 R1797V€93
Firestonemultihawk165/70 R1485T€51
Superiastar cross265/70 R15112T€69
Savaintensa hp185/55 R1480H€70
Maxxiswp-05 arctictrekk175/70 R1488T€51
Toyoproxes cf2225/60 R18100W€103
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Losser).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 25%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere zaken die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 45 R17 – 98Y.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 staat voor de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 98 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 750kg.
 • De afsluitende letter (Y) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Overdinkel.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn er in velerlei prijssegmenten: Voordeel, gemiddeld en de hoogste klasse. Welke klasse voor jou geschikt is is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Continental of Firestone als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Kia Picanto) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Ep en Star Performer.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Pirelli zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Overdinkel bestellen, en krijg je wel 50% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Overdinkel: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Overdinkel: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €155,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een normale rijstijl zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Overdinkel.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Overdinkel?
Vakkundig banden vervangen in Overdinkel is al mogelijk vanaf €55,00 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €87,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de stuggere wang van de runflats is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Overdinkel.

Plaats een reactie