Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hedel

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Hedel? Op Autobandenspot.nl communiceren wij erkende online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met belangrijke info over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hedel inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Pirelli zijn al te koop vanaf €350. budgetmerken als Infinity bestel je al vanaf €205 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Hedel

Banden wisselen in Hedel

De bandenwissel bij een autobedrijf in Hedel is belangrijk. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. In het najaar gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Verder vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Hedel scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hedel.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog volstaat. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €75,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Banden garages in Hedel

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Hedel? In de tabel in het volgende blok bieden wij autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Gelderland). Deze autogarages ondersteunen je bij (de)monteren, repareren, sipen, balanceren, uitlijnen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je daarnaast ook montage-garages in Bern, Nederhemert, Delwijnen, Kerkwijk en Bruchem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hedel

Goedkope autobanden Hedel

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt vooral af van het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 classificaties:

ClassificatieAutoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. KwaliteitZware auto’sGrootverbruikerPittig187
2. GoedNormale autoRond 30.000Gewoon€109
3. BasisStadsautootjeKleingebruikerBeheerst€73

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je populaire online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Hedel hebben. Op deze website check je ook nuttige informatie over: Banden kiezen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hedel monteren bevordert de grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Voordelig winterbanden wisselen Hedel

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie bij sneeuw of ijzel.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Hedel kopen? In de volgende tabel vind je de gemiddelde tarieven van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook nuttige informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSerieAfmetingenVermogenPrijs
Michelinprimacy 3215/55 R1794W€155
Continentalcontiecocontact 5205/60 R1692H€94
Vredesteinquatrac 5185/70 R1386T€75
Bridgestonetl205/70 R15106R€121
Goodyearultragrip cargo215/75 R16116R€134
Dunlopsp sport maxx gt315/35 R20110W€248
Pirelliscorpion verde ao235/50 R1897V€103
Hankookvantra lt ra18215/65 R15104T€94
Kumhocrug.prem.kl33235/60 R18103H€118
Uniroyalms plus 77suvxl275/45 R20110V€147
Nexenwg-sport 2 (wu7)225/45 R1895V€89
Firestonefirehawk245/45 R18100Y€129
Superiaecoblue 4s225/60 R1799V€58
Savaintensa suv235/70 R16106H€102
Maxxistrasporto leggero205/65 R16105T€90
Toyoproxes sport xl285/30 R2099Y€184
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Maasdriel).

Zoek jouw nieuwe band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar aspecten waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 175 / 80 R14 – 92W.

 • 175 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 92 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 630kg.
 • De laatste waarde (W) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Hedel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijscategorieën: Prima, medium en topkwaliteit. Welk model je moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en hoeveel je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Maxxis als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (neem een Nissan Pixo) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Gripmax of Mazzini.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Sava zijn in de basis best duur. De slimme consument houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Hedel bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hedel: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Hedel: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €147,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Hedel.

Wat kost autobanden wisselen in Hedel?
Professioneel banden vervangen in Hedel regel je al voor €37,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €87,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Dankzij de extra sterke stukken in de wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de status van het profiel. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Hedel.

Plaats een reactie