Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kerkwijk

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Kerkwijk? Op www.autobandenspot.nl bieden wij betrouwbare aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Kerkwijk inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Sava kan je al krijgen vanaf €345. B-merken als Habilead kosten ongeveer €215 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Kerkwijk

Banden wisselen in Kerkwijk

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Kerkwijk is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Verder vergt het flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kerkwijk ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kerkwijk.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €90,00.

Wat is autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Kerkwijk

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Kerkwijk? In de volgende tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Gelderland). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, uitlijnen, wisselen, sipen, repareren, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je regionale montagebedrijven in Bruchem, Nieuwaal, Gameren, Aalst en Poederoijen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kerkwijk

Goedkope autobanden Kerkwijk

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. TopsegmentVeel vermogenGrootverbruikerDruk185
2. UitstekendGemiddelde autoCirca 25.000Normaal€109
3. VoordeligStadsautootjeKleingebruikerKalm€77

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel bieden we je betrouwbare online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Kerkwijk hebben. Op deze website vind je ook extra informatie over: Banden in de winter

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Kerkwijk monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Kerkwijk

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Kerkwijk kopen? In de volgende tabel vind je de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook meer informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkSoortFormaatPrestatieKosten
Michelinstarcross 5 soft120/90 R1865M€86
Continentalcontisportcontact 5215/35 R1884Y€130
Vredesteinquatrac 5175/80 R1488T€69
Bridgestonepotenza255/40 R19100Y€150
Goodyeareagle f1 asymmetric 3285/35 R22106W€283
Dunloproadsmart 2120/60 R1755W€104
Pirellicarrier195/60 R1699H€97
Hankookwinter icept evo2 (w320) actie215/60 R1796H€131
Kumhoes31 xl215/60 R1699V€85
Uniroyalrain max 3195/65 R16104T€83
Nexenroadian at 4×4 ra7 1 inch311/5 R1109S€128
Firestonemultihawk185/55 R1480H€163
Superiaecoblue 4s175/70 R1382T€38
Savaadapto175/70 R1484T€58
Maxxisap2 all season xl215/45 R1893V€120
Toyoopen country a/t+245/75 R17121/118S€140
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Zaltbommel).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke factoren die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 35 R19 – 91Y.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 35%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 19 inch).
 • 91 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 615 kilogram.
 • De laatste letter (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 300 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Kerkwijk.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je kopen in drie prijssegmenten: Goedkoopste, middenklassen en premium. Welk product aan te raden is voor jou wordt bepaald door de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Continental of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (denk aan een Seat Mii) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Goodrich en Master-Steel.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Sava zijn niet goedkoop. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Kerkwijk bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Kerkwijk: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Kerkwijk: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €142,50 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Kerkwijk.

Hoe duur is autobanden wisselen in Kerkwijk?
Door een vakman banden vervangen in Kerkwijk laat je al uitvoeren voor €40,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €82,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Zo kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Kerkwijk.

Plaats een reactie