Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuwaal

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Nieuwaal? Op onze autobandenvergelijker tref je de grote webshops in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop raadpleeg je hier uitgebreide informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuwaal inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €42,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van A-merken als Firestone kosten ongeveer €325. Budgetmerken als Goodride kosten gemiddeld zo’n €210 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Nieuwaal

Banden wisselen in Nieuwaal

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuwaal is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarbij eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nieuwaal is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuwaal.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €87,50.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Nieuwaal

Vlug en voordelig banden vervangen in Nieuwaal? In het onderstaande schema bieden wij garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij repareren, trimmen, sipen, wisselen, balanceren, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je daarnaast ook montagebedrijven in Gameren, Aalst, Poederoijen, Brakel en Zuilichem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuwaal

Goedkope autobanden Nieuwaal

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Let op: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)RijstijlTarief
1. KwaliteitVeel vermogenMeer dan 45.000Druk184
2. UitstekendGemiddelde autoDagelijks gebruikDoorsnee€100
3. VoordeelKleine stadsautoWeinig kilometersLog€72

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je de beste webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuwaal hebben. Middels onze vergelijker lees je ook nuttige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Nieuwaal monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Nieuwaal

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Het gevolg is een korte remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen tijdens de wintermaanden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Nieuwaal kopen? In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde tarieven van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSoortGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4255/35 R1996Y€181
Continental4x4sportcontact275/45 R19108Y€194
Vredesteinquatrac5 actie195/55 R1585H€115
Bridgestonedueler255/50 R17107H€158
Goodyearwrangler mt/r 4×4235/85 R16114Q€146
Dunlopqualifier 2130/70 R1661W€140
Pirelliwinter sottozero 3275/40 R18103V€264
Hankookventus prime3 k125225/55 R1695V€85
Kumhoes31155/65 R1373T€45
Uniroyalrain max 3235/65 R16115R€111
Nexennpriz rh1235/55 R19101Y€126
Firestonemultihawk 2165/65 R1479T€58
Superiaecoblue 4s165/70 R1383T€36
Savaadapto175/70 R1382T€49
Maxxisvansmart snow195/75 R16107R€79
Toyonanoenergy van225/70 R15112S€80
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Zaltbommel).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende aspecten die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 35 R19 – 91V.

 • 235 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hierbij dus 35%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 19 inch).
 • 91 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 615 kilogram.
 • De laatste waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Nieuwaal.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in drie prijssegmenten: Prima, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welke groep je moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Opel Karl) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld B.F. Goodrich & Metzeler.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Hankook zijn in de basis best duur. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Nieuwaal bestellen, en krijg je wel 45% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Nieuwaal: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Nieuwaal: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Nieuwaal.

Wat kost autobanden wisselen in Nieuwaal?
Vakkundig banden vervangen in Nieuwaal kost je zo’n €50,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Op basis van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn een stuk sterker. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Nieuwaal.

Plaats een reactie