Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Heide

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Heide? Op deze website kan je aan de slag met gerenommeerde webwinkels in winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop vind je hier belangrijke info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Heide inclusief uitlijnen en balanceren heb je al vanaf €42,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Continental kosten gemiddeld zo’n €350. Budgetmerken als Haida kosten ongeveer €200 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Heide

Banden wisselen in Heide

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Heide is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert rijden we op de winterband en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Bovendien vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Heide scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Heide.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage analyseert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een auto uitlijnen kan al vanaf €90,00.

Balanceren van de banden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Heide

Rap en goedkoop banden vervangen in Heide? In de onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Limburg). Deze lokale garages kunnen je helpen bij repareren, wisselen, uitlijnen, balanceren, trimmen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je tevens montage-experts in Castenray, Leunen, Oirlo, Meijel en Griendtsveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-heide

Goedkope autobanden Heide

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 groepen:

ClassificatieType autoKilometersRij-kenmerkKostprijs
1. PremiumVeel trekkrachtMeer dan 45.000Druk190
2. GoedNormale autoRond 30.000Gewoon€104
3. InstapBoodschappenautoWeinig gebruikSimpel €76

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je populaire online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Heide hebben. Op dit portaal lees je ook nuttige informatie over: Goedkoopste autobanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Heide monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Lager geluidsniveau.

Voordelig winterbanden wisselen Heide

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en een ideale rijervaring bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Italië, Luxemburg, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren van oktober tot en met maart.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Heide kopen? In het onderstaande schema vind je de prijsindicaties van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Band op de juiste spanning.

MerkSerieGrootteVermogenPrijs
Michelinpower pure sc110/90 R1356P€55
Continentaltkc80275/0 R2152S€72
Vredesteinquatrac 5195/55 R1687H€84
Bridgestoneduravis215/75 R16113R€116
Goodyearefficientgrip suv275/55 R20117V€231
Dunlopsp sport 01245/45 R1795W€123
Pirellipzero275/40 R19101Y€208
Hankookwinter rw06205/65 R15102T€94
Kumhokl33225/65 R17102V€119
Uniroyalrainexpert195/65 R1489H€116
Nexenroadian at 4×4 ra7265/50 R20111T€241
Firestonefirehawk235/45 R1797Y€103
Superiabluewin195/70 R15104R€50
Savaadapto175/70 R1484T€58
Maxxisap2 all season145/70 R1371T€47
Toyos954235/50 R1796V€114
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Venray).

Zoek de autoband die bij jou past

Bekijk aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel onderwerpen waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 40 R19 – 93V.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 40%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 19 inch).
 • 93 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 650 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Heide.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in 3 prijsklassen: Economy, middenklassen en premium. Welke soort je moet kiezen wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, jouw rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Toyo als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Suzuki Celerio) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Diplomat of Tristar Fs.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Superia zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Heide bestellen, en krijg je wel 40% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Heide: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Heide: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €157,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Heide.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Heide?
Op locatie banden vervangen in Heide kan al vanaf €40,00 per bandenset (mits de band al op de velg zit, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €90 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Geholpen door de unieke samenstelling kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profieldikte. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Heide.

Plaats een reactie