Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Griendtsveen

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Griendtsveen? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere populaire online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij nuttige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Griendtsveen inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €44,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van A-merken als Vredestein scoor je al vanaf €330. B-merken als Cachland kosten gemiddeld zo’n €185 per vier.

Banden wisselen in Griendtsveen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Griendtsveen is belangrijk. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Daarnaast vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Griendtsveen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Griendtsveen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €70,00.

Wat is autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Griendtsveen

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Griendtsveen? In de onderstaande tabel bekijk je autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Limburg). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, uitlijnen, wisselen, sipen, balanceren, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website tref je ook andere montagepunten in De Rips, Milheeze, Bakel, Helenaveen en Neerkant.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-griendtsveen

Goedkope autobanden Griendtsveen

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 groepen:

CategorieSoort autoKilometersRijgedragKosten
1. TopsegmentVeel powerVeel kilometersPittig199
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoDagelijks gebruikGewoon€113
3. BudgetBoodschappenauto< 15.000Beheerst€72

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hierna doorzoek je de beste webshops die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Griendtsveen hebben. Op deze website check je ook handige informatie over: Banden voor de motor

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Griendtsveen monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Direct winterbanden wisselen Griendtsveen

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Zweden, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Griendtsveen kopen? In het onderstaande schema vind je de verwachte prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website zoek je ook meer informatie over: Bandenindex.

MerkTypeAfmetingVermogenTarief
Michelins1100/90 R1056J€44
Continentalicecontact 2225/45 R1895T€261
Vredesteinquatrac 5165/65 R1479T€54
Bridgestones-001225/40 R1892Y€93
Goodyearultragrip9 +205/55 R1694H€100
Dunlopk81 tt100425/85 R1864H€141
Pirellicinturato p7225/45 R1895Y€145
Hankookk120 xl225/40 R1892Y€107
Kumhows71 xl275/45 R21110V€157
Uniroyalrainsport 3 xl235/45 R1898Y€164
Nexenwing.snow g3 xl185/60 R1588T€54
Firestonefirehawk225/45 R1794Y€87
Superiabluewin205/75 R16110R€56
Savaintensa uhp225/55 R1695W€91
Maxxiswp-05 arctictrekk145/70 R1269T€48
Toyocelsius195/65 R1591T€56
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Horst aan de Maas).

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar wel 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse zaken die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 245 / 40 R18 – 93W.

 • 245 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 40%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 93 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 650kg.
 • De afsluitende waarde (W) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Griendtsveen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijsgroepen: Goedkoopste, middenklassen en A-segment. Welke klasse aan te raden is voor jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Vredestein of Maxxis als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Peugeot 107) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Yokohama en Ovation.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Superia zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Griendtsveen bestellen, en regel je snel 45% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Griendtsveen: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Griendtsveen: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €165,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Griendtsveen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Griendtsveen?
Vakkundig banden vervangen in Griendtsveen kan al vanaf €52,50 per bandenset (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €90 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Geholpen door de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Griendtsveen.

Plaats een reactie