Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Limburg

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Provincie Limburg? Op www.autobandenspot.nl ontdek je betrouwbare shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Als laatste kan je aan de slag met uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Limburg incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Sava koop je al vanaf €345. B-merken als Aptany kosten gemiddeld zo’n €215 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Provincie Limburg

Banden wisselen in Provincie Limburg

De bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Limburg is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Bovendien vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Provincie Limburg maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Limburg.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €69,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Bekijk de mogelijkheden in Venray, Bergen Limburg, Horst aan de Maas, Venlo, Beesel, Peel en Maas, Weert, Maasgouw, Nederweert, Roermond, Roerdalen, Leudal, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Beek, Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen, Voerendaal, Simpelveld, Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Mook en Middelaar en Gennep.

Goedkope autobanden Provincie Limburg

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKm p/jaarRijgedragKostprijs
1. A-segmentKrachtige auto50.000+ Driftig199
2. PopulairGemiddelde autoRond 30.000Gewoon€115
3. GoedkoopsteStadsautootjeBeperkt gebruikBeheerst€64

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Provincie Limburg monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Provincie Limburg

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip en een optimale wegligging bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Presteren het best van oktober tot en met maart.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot 30%