Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Maasdriel

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Maasdriel? Op deze website vind je onder andere landelijke online verkooppunten van goedkope autobanden en gegevens van garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Maasdriel inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van populaire merken zoals Goodyear kosten gemiddeld zo’n €325. Budgetmerken als Interstate bestel je al vanaf €180 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Maasdriel

Banden wisselen in Maasdriel

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Maasdriel is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar nemen we de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is best een complexe klus. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Maasdriel is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Maasdriel.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €82,50.

Balanceren van de autobanden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, rijd je een stuk efficiënter en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Maasdriel

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Maasdriel? In de tabel in het volgende blok bekijk je contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals repareren, balanceren, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Via deze website zoek je ook montageservices in Sint Anthonis, Boxmeer, Venray, Deurne en Laarbeek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-maasdriel

Goedkope autobanden Maasdriel

Zoek jij ook een set andere banden voor je wagen? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

ClassificatieSoort autoAantal kilometersRijgedragPrijzen
1. TopklasseVeel trekkracht50.000+ Dynamisch185
2. PopulairDoorsnee autoGemiddeldDoorsnee€102
3. VoordeelKleine autootjesWeinig kilometersEenvoudig€74

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het onderstaande schema vergelijk je eenvoudig professionele online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Maasdriel hebben. Op onze autobandenvergelijker tref je ook aanvullende info over: Autobanden reinigen

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Maasdriel monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Maasdriel

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Italië, Oostenrijk, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Presteren het best van oktober tot en met maart.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Maasdriel kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website zoek je ook meer informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSoortFormaatPrestatieKosten
Michelinpilot sport 4325/30 R21108Y€324
Continentalsportcontact 6235/35 R2092Y€199
Vredesteinquatrac 5165/65 R1479T€54
Bridgestonebliz.dmv2 xlmfs235/60 R18107S€188
Goodyearefficientgrip cargo215/60 R16103T€133
Dunlopsport maxx rt 2265/35 R1897Y€141
Pirelliscorpion verde all season235/70 R18110V€97
Hankookw616 xl225/60 R16102T€111
Kumhoecsta hs51 xl205/55 R1694V€66
Uniroyalms-plus 77155/80 R1379T€49
Nexenwinguard snow g wh2195/65 R1591T€54
Firestonewinterhawk175/70 R1488T€59
Superiaecoblue 4s235/35 R1991W€56
Savaeskimo hp 2 xl225/55 R17101V€98
Maxxisc9273270/60 R1250N€107
Toyoproxes cf2215/65 R1698H€71
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Maasdriel).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke factoren waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 160 / 80 R16 – 80H.

 • 160 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 beschrijft de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 80 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 450 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Maasdriel.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijssegmenten: Voordeel, standaard en topkwaliteit. Welke categorie voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Hankook op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Imperial Fs All of Petlas.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Maasdriel bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Maasdriel: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Maasdriel: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Onder normale omstandigheden kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Maasdriel.

Wat kost autobanden wisselen in Maasdriel?
Vakkundig banden vervangen in Maasdriel regel je al voor €45,00 per bandenset (het complete wiel wordt dan gewisseld, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €89,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Maasdriel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie