Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Laarbeek

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Laarbeek? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met de beste aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens bekijk je hier nuttige info over bandenmaten en populaire merken en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Let er op dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Laarbeek inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €39,95.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Hankook kan je al krijgen vanaf €300. budgetmerken als Fortuna Fs kosten ongeveer €205 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Laarbeek

Banden wisselen in Laarbeek

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Laarbeek is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Verder vraagt het wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Laarbeek ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Laarbeek.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit geeft een veilige wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €79,99.

Wat is banden balanceren
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Lokale banden garages in Laarbeek

Vlug en goedkoop banden vervangen in Laarbeek? In de tabel hieronder verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij repareren, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, wisselen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je regionale montage-garages in Asten, Someren, Helmond, Son en Breugel en Oirschot.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-laarbeek

Goedkope autobanden Laarbeek

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dat wordt bepaald door rijstijl, de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 segmenten:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)WegliggingKosten
1. KwaliteitVeel trekkrachtMeer dan 45.000Druk193
2. StandaardNormale autoGemiddeldModaal€119
3. BasisLichte auto’sKleingebruikerKalm€79

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende overzicht bieden we je populaire online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Laarbeek hebben. Op dit portaal vind je ook uitgebreide info over: Autobanden voor op reis

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Laarbeek monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Laarbeek

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, verhoogt het gripniveau en biedt veiligheid en stabiliteit bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij gladheid of sneeuw.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Laarbeek kopen? In het overzicht hierna beiden wij de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website tref je ook aanvullende info over: Banden kiezen.

MerkSerieAfmetingVermogenPrijs
Michelinpilot super sport305/30 R20103Y€372
Continentalcontiwintercontact ts 830p225/60 R1799H€170
Vredesteinsnowtrac 5175/70 R1484T€66
Bridgestonebliz. dm v2 mfs265/70 R15112R€167
Goodyearefficientgrip cargo195/70 R15104S€79
Dunlopscootsmart140/70 R1265P€63
Pirellisc.ver.as mgt295/40 R20110W€219
Hankookw616 xl245/40 R1897T€157
Kumhokh27235/55 R1799H€88
Uniroyalms-plus 77145/70 R1371T€58
Nexenroadian htx rh5265/65 R17112H€100
Firestonevanhawk winter225/70 R15112R€104
Superiasa37215/45 R1893W€50
Savaeskimo suv 2 xl225/60 R17103V€109
Maxxishp5225/55 R17W101€84
Toyotranpath a14215/70 R1598S€97
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Laarbeek).

Vind jouw perfecte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende zaken waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 155 / 80 R14 – 80S.

 • 155 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 80%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 14 inch).
 • 80 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 450kg.
 • De laatste letter (S) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 180 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Laarbeek.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat kost het?
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijsgroepen: Economy, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke soort jij moet kiezen heeft te maken met de inhoud van je auto, rijstijl en het aantal kilometers. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Double Coin & Starfire.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Laarbeek bestellen, en ontvang je tot 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Laarbeek: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Laarbeek: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €160,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Laarbeek.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Laarbeek?
Op korte termijn banden vervangen in Laarbeek regel je al voor €50,00 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €80. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Laarbeek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie