Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Helmond

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Helmond? Op deze pagina bieden wij populaire leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Verder tref je hier meer informatie over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Helmond inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Continental zijn er al vanaf €345. budgetmerken als Lanvigator kosten gemiddeld zo’n €230 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Helmond

Banden wisselen in Helmond

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Helmond is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is een heel precies klusje. Daarnaast vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Helmond scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Helmond.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage controleert ook of het profiel nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kan al vanaf €72,50.

Balanceren van de autobanden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Helmond

In no-time en voordelig banden vervangen in Helmond? In het overzicht hierna verzamelen wij de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, wisselen, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je ook andere montage-specialisten in Son en Breugel, Oirschot, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Geldrop-Mierlo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-helmond

Goedkope autobanden Helmond

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 categorieën:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)RijstijlTarief
1. A-merkZware auto’sMeer dan 45.000Druk197
2. PopulairDoorsnee autoTot 30.000 kmGewoon€111
3. InstapLichte auto’sMinder dan 15.000Statisch€77

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de volgende tabel doorzoek je de beste webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Helmond hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook nuttige informatie over: Bandenindex

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Helmond monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Helmond

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij sneeuw of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Italië, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Helmond kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website lees je ook meer informatie over: All season banden.

MerkSerieGroottePrestatieKosten
Michelinscooter120/70 R1455H€130
Continentalcrosscontact lx sport255/50 R20109H€222
Vredesteinwintrac xtreme s215/65 R1596H€150
Bridgestonepotenza245/50 R18100W€130
Goodyeareagle f1 asymmetric 3265/45 R19105Y€169
Dunloparrowmax streetsmart130/90 R1768V€154
Pirellip-zero (pz4)255/30 R2092Y€253
Hankookw616 xl185/55 R1588T€77
Kumhoha31185/70 R1488T€56
Uniroyalms-plus 77 xl205/55 R1694H€82
Nexenn8000225/45 R1794W€65
Firestonevanhawk195/75 R16107R€93
Superiastar cross245/70 R16111H€63
Savaadapto165/70 R1379T€51
Maxxishp5195/55 R16V87€67
Toyoproxes cf 2185/60 R1380H€51
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Helmond).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende factoren die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 175 / 65 R13 – 80 T.

 • 175 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 65%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 13 staat voor de velgmaat (hier dus 13 inch).
 • 80 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 450 kilogram.
 • De laatste letter (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Helmond.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in velerlei prijscategorieën: Voordeel, uitstekend en de hoogste klasse. Welk type aan te raden is voor jou hangt af van de inhoud van je auto, rijstijl het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Toyota Aygo) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Yokohama en Vitour.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Helmond bestellen, en regel je snel 35% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Helmond: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Helmond: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Helmond.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Helmond?
Op locatie banden vervangen in Helmond is al mogelijk vanaf €52,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de verstevigde wanden is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Helmond.

Plaats een reactie