Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Son en Breugel

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Son en Breugel? Op deze pagina vind je onder andere de grote online verkooppunten van goedkope autobanden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tevens verstrekken wij aanvullende info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Son en Breugel inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €40,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Pirelli kan je al krijgen vanaf €345. budgetmerken als Voyager bestel je al vanaf €200 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Son en Breugel

Banden wisselen in Son en Breugel

De bandenwissel bij een autobedrijf in Son en Breugel is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Son en Breugel maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Son en Breugel.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Waarom banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Son en Breugel

In no-time en voordelig banden vervangen in Son en Breugel? In de onderstaande tabel tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven ondersteunen je bij wisselen, trimmen, balanceren, uitlijnen, sipen, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vind je nabijgelegen montageservices in Oirschot, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo en Eindhoven.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-son-en-breugel

Goedkope autobanden Son en Breugel

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

SegmentAutoKilometrageRijstijlPrijzen
1. PremiumGrote motorVeel kilometersPittig192
2. GoedGemiddelde autoGemiddeldHerkenbaar€117
3. InstapBoodschappenautoKleingebruikerSimpel €75

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hieronder doorzoek je de beste internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Son en Breugel hebben. Middels onze vergelijker tref je ook extra informatie over: Run-on-flat banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Son en Breugel monteren bevordert de grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Son en Breugel

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en biedt veiligheid en stabiliteit bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste keuze van oktober tot en met maart.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Son en Breugel kopen? In het onderstaande schema tref je de actuele prijzen van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker ontdek je ook uitgebreide info over: Banden in de winter.

MerkSoortAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinlatitude sport 3235/65 R17108V€132
Continentalwintercontact ts 850p235/65 R17104H€135
Vredesteinquatrac 5185/60 R1482H€62
Bridgestoneturanza225/40 R1892W€129
Goodyearefficientgrip performance195/65 R1591H€78
Dunlopscootsmart100/80 R1650P€59
Pirelliscorpion atr205/80 R16104T€91
Hankookw616 xl175/65 R1486T€61
Kumhoha31 xl215/55 R1697H€91
Uniroyalms-plus 77195/55 R1687H€77
Nexenn8000205/45 R1687W€64
Firestonewinterhawk 3175/65 R1482T€54
Superiastar cross215/70 R16100H€53
Savaintensa suv235/70 R16106H€102
Maxxism8060311050/11 R15109Q€181
Toyosnowprox s953195/50 R1582H€68
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Son en Breugel).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 175 / 65 R13 – 80T.

 • 175 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 geeft de velgmaat weer (hier dus 13 inch).
 • 80 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 450 kilogram.
 • De laatste waarde (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Son en Breugel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden verdelen we onder in 3 prijsgroepen: Budget, gemiddeld en premium. Welke klasse voor jou geschikt is wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Superia in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Aeolus & Triangle.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Hankook zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je dikwijls goedkope autobanden in Son en Breugel bestellen, en regel je snel 30% korting.

 • Check de autobanden outlet in Son en Breugel: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Son en Breugel: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Son en Breugel.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Son en Breugel?
Bij een garage banden vervangen in Son en Breugel is al mogelijk vanaf €32,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Son en Breugel.

Plaats een reactie