Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lomm

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Lomm? Op Autobandenspot.nl tref je de meest populaire shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook verstrekken wij aanvullende informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Lomm incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €40,99.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Hankook zijn al te koop vanaf €330. Budgetmerken als Kormoran kan je al krijgen vanaf €200 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Lomm

Banden wisselen in Lomm

De bandenwissel bij een autobedrijf in Lomm is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november gaat de winterband erop en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vergt het de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Lomm heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lomm.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage analyseert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €72,50.

Informatie over banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Lomm

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Lomm? In de onderstaande tabel vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Limburg). Deze bedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, sipen, balanceren, repareren, wisselen, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je eveneens montagepunten in Velden, Steyl, Tegelen, Broekhuizen en Broekhuizenvorst.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lomm

Goedkope autobanden Lomm

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

SegmentSoort autoAantal kilometersRijstijlTarief
1. TopsegmentVeel powerVeel kilometersPittig182
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoCirca 25.000Doorsnee€108
3. VoordeelBoodschappenautoWeinig gebruikEenvoudig€73

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel doorzoek je erkende webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Lomm hebben. Op dit portaal ontdek je ook uitgebreide info over: Cijfers en letters op autobanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Lomm monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel kortere remweg.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden laten wisselen Lomm

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste keuze bij gladheid of vorst.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Ideaal als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Lomm kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de standaard prijzen van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Banden in de zomer.

MerkTypeFormaatKenmerkKosten
Michelinlatitude cross235/55 R17103H€140
Continentalcontisportcontact 5245/45 R1896W€141
Vredesteinquatrac 5215/55 R1899V€191
Bridgestonepotenza215/45 R1787Y€108
Goodyearwrangler at/sa+ 4×4265/70 R16112T€161
Dunlopsp winter sport 3d205/55 R1691H€111
Pirellimt90 at140/80 R1870S€116
Hankookdynapro hp ra23255/70 R16111H€114
Kumhowi.craft wp71xl255/40 R1798V€114
Uniroyalrainsport 3 xl255/35 R1996Y€171
Nexenn blue hd plus165/65 R1479T€52
Firestonefirehawk245/40 R1893Y€113
Superiaecoblue275/40 R20106W€68
Savatrenta 2195/65 R16104T€90
Maxxism8060311050/11 R15109Q€181
Toyoproxes sport xl245/35 R2095Y€142
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Venlo).

Zoek de autoband die bij jou past

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende details waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 55 R17 – 94 V.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 55%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 94 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 670 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Lomm.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn er in drie prijscategorieën: Voordelig, gemiddeld en de hoogste klasse. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Kies voor een A-merk als Goodyear of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Br. Stone of Tourador.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Sava zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Lomm bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Lomm: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Lomm: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €157,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Lomm.

Hoe duur is autobanden wisselen in Lomm?
Bij een garage banden vervangen in Lomm kan al vanaf €42,50 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €100 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en de profieldiepte. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Lomm.

Plaats een reactie