Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hansweert

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Hansweert? Op deze website bieden wij de grote shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste verstrekken wij uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hansweert inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €42,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Kumho Tyres kosten gemiddeld zo’n €340. B-merken als Gerutti kosten gemiddeld zo’n €225 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Hansweert

Banden wisselen in Hansweert

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hansweert is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is best een complexe klus. Daarbij vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hansweert is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hansweert.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf controleert ook of het profiel nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €84,99.

Wanneer banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Hansweert

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Hansweert? In het overzicht hierna tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Zeeland). Deze bandenservices hebben ervaring met (de)monteren, wisselen, repareren, balanceren, sipen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je regionale montagepunten in Kruiningen, Oostdijk, Waarde, Krabbendijke en Rilland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hansweert

Goedkope autobanden Hansweert

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 klassen:

CategorieType autoKm p/jaarRijgedragPrijzen
1. A-merkVeel trekkrachtGrootverbruikerAgressief180
2. UitstekendNormale autoRond de 25.000Modaal€104
3. BasisKleine autootjesWeinig gebruikBeheerst€61

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig populaire online winkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Hansweert hebben. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hansweert monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Hansweert

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, geeft meer grip en dus minder kans ongelukken bij winterse omstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden maart 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Hansweert kopen? In het overzicht hierna bekijk je de standaard tarieven van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal ontdek je ook aanvullende info over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelinlatitude sport 3245/50 R19105W€281
Continentalwintercontact ts 860225/45 R1791H€113
Vredesteinquatrac pro235/35 R1991Y€156
Bridgestonedueler h/l 400 dot13265/50 R19110H€95
Goodyeareagle nct 5 asymmetric245/40 R1893Y€139
Dunlopsport maxx rt205/45 R1788W€122
Pirellipzero285/40 R22YY€414
Hankookkinergy 4s h740145/70 R1371T€49
Kumhokl21225/60 R1799H€157
Uniroyalms-plus 77215/60 R1796H€102
Nexenn fera su1 xl245/45 R18100Y€91
Firestonefirehawk255/35 R1894Y€106
Superiaecoblue hp145/80 R1379T€34
Savatrenta ms205/75 R16110Q€106
Maxxispro r1245/45 R18100W€120
Toyos954225/50 R1692H€109
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Reimerswaal).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal specificaties die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op op de band. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 205 / 45 R17 – 88V.

 • 205 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 45%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 88 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 560 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband van november tot april het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Hansweert.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in verschillende prijscategorieën: Koopjes, prijs-kwaliteit en A-segment. Welk type aan te raden is voor jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Continental of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en doe je het rustig aan? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Fullrun of Sunfull.


Uitverkoop en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Toyo zijn niet goedkoop. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je hele goedkope autobanden in Hansweert bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Hansweert: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden Hansweert: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Hansweert.

Wat kost autobanden wisselen in Hansweert?
Bij een garage banden vervangen in Hansweert regel je al voor €55,00 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. D.m.v. de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Hansweert.

Plaats een reactie