Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Den Bommel

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Den Bommel? Op www.autobandenspot.nl ontdek je betrouwbare aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Als laatste kan je aan de slag met aanvullende info over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Den Bommel inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €40,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van de betere merken als Superia koop je al vanaf €320. Budgetmerken als Aeolus koop je al vanaf €180 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Den Bommel

Banden wisselen in Den Bommel

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Den Bommel is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is een heel precies klusje. Verder vergt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Den Bommel ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Den Bommel.

Wanneer banden vervangen
Een garage analyseert ook of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €70,00.

Waarom banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Den Bommel

Vlug en goedkoop banden vervangen in Den Bommel? In de onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze bedrijven hebben ervaring met repareren, sipen, balanceren, trimmen, wisselen, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je plaatselijke montageservices in Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen, Ouddorp en Goedereede.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-den-bommel

Goedkope autobanden Den Bommel

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

SegmentAutoAantal kilometersRijgedragKosten
1. KwaliteitSnel en/of zwaarVeel kilometersEnergiek€193
2. UitstekendGemiddelde autoCirca 25.000Doorsnee€102
3. InstapKleine auto’s< 15.000Voorspelbaar€70

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hierna bieden we je populaire online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Den Bommel hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook aanvullende info over: Motorbanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Den Bommel monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Den Bommel

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij nat en koud weer. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij natte en winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Den Bommel kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de standaard prijzen van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook nuttige informatie over: Bandenlabel.

MerkTypeAfmetingKenmerkTarief
Michelinprimacy 3245/50 R18100W€231
Continentalcontiecocontact 5205/60 R1692V€97
Vredesteinultrac vorti255/50 R20109Y€167
Bridgestonebattlax s21 r160/60 R1769W€133
Goodyearea sp.as aoe xl285/45 R20112H€308
Dunloparrowmax streetsmart110/80 R1858V€124
Pirellixl235/40 R1996W€164
Hankookwinter icept evo2 w320225/50 R1798H€104
Kumhoha31 xl255/55 R18109V€108
Uniroyalust 17 ren135/70 R16100M€71
Nexenwinguard snow g wh2175/60 R1581H€61
Firestoneroadhawk195/55 R1585H€72
Superiabluewin195/75 R16107R€54
Savaintense uhp 2245/40 R1998Y€133
Maxxisap2 all season235/40 R1895V€104
Toyoproxes r46a225/55 R1999V€105
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Goeree-Overflakkee).

Zoek direct jouw band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere specificaties die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 105 / 70 R14 – 84M.

 • 105 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 14 inch).
 • 84 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 500kg.
 • De laatste letter (M) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot130 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Den Bommel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in diverse prijssegmenten: Instap, goed en topkwaliteit. Welk product voor jou ideaal is wordt bepaald door het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Sava als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Smart Forfour) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Interstate & Platin Reifen.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Firestone zijn de duurste op de markt. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Den Bommel bestellen, en krijg je zomaar 35% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Den Bommel: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Gebruikte banden Den Bommel: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Den Bommel.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Den Bommel?
Banden vervangen in Den Bommel kan al vanaf €35,00 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €87,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profielkwaliteit. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Den Bommel.

Plaats een reactie