Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Mariahout

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Mariahout? Op deze website bieden wij landelijke shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte lees je hier meer informatie over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Mariahout inclusief montage, balanceren en ventiel is al mogelijk vanaf €42,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van toonaangevende merken als Hankook zijn al te koop vanaf €305. B-merken als Kormoran kosten gemiddeld zo’n €195 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Mariahout

Banden wisselen in Mariahout

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Mariahout is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Daarnaast eist dit de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Mariahout heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Mariahout.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen is al uit te voeren vanaf €74,99.

Wanneer autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Mariahout

Rap en goedkoop banden vervangen in Mariahout? In de tabel hieronder tref je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze lokale garages kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, wisselen, balanceren, sipen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je daarnaast ook montageservices in Lieshout, Aarle-Rixtel, Mierlo, Heusden en Ommel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-mariahout

Goedkope autobanden Mariahout

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

CategorieAutoKM (op jaarbasis)RijgedragTarief
1. TopklasseZware auto’sVeel kilometersDynamisch193
2. StandaardNormale autoRond de 25.000Herkenbaar€106
3. EconomyBoodschappenautoBeperkt gebruikLog€63

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de bijgaande tabel bieden we je betrouwbare online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Mariahout hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Banden kiezen

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Mariahout monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Mariahout

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, bevordert de grip en een ideale rijervaring bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Mariahout kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de verwachte tarieven van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website tref je ook meer informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSoortFormaatPrestatieTarief
Michelinprimacy 3205/45 R1788W€151
Continentalgo140/70 R1766S€106
Vredesteinwintrac xtreme s215/65 R1596H€150
Bridgestoneblizzak235/50 R18101V€131
Goodyeareagle f1 asymmetric 5215/40 R1787Y€99
Dunlopeconodrive175/65 R1490T€126
Pirelliwinter sottozero 3235/60 R16100H€131
Hankookradial ra08155/70 R1210N€68
Kumhosolus ha31195/60 R1588H€132
Uniroyalms-plus 77235/45 R1794H€112
Nexenwinguard sport 2 suv xl235/75 R15109T€79
Firestonewinterhawk 3 xl205/55 R1694H€91
Superiabluewin225/55 R1699H€50
Savaadapto165/65 R1479T€52
Maxxisap2 all season195/65 R1493H€76
Toyoproxes r888r265/35 R1897Y€258
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Laarbeek).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel specificaties die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 205 / 50 R17 – 93 W.

 • 205 staat voor de breedte in millimeters.
 • 50 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 50%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier dus 17 inch).
 • 93 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 650 kilogram.
 • De laatste waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. is een snelheidsindicator van maximaal 270 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Mariahout.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je vinden in 3 prijscategorieën: Goedkoopste, standaard en premium. Welk artikel voor jou geschikt is hangt af van het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Dunlop of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Smart Forfour) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Avon en Prestivo.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Toyo zijn niet goedkoop. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Mariahout bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Mariahout: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Mariahout: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Mariahout.

Hoe duur is autobanden wisselen in Mariahout?
Vakkundig banden vervangen in Mariahout is al mogelijk vanaf €52,50 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet jij uitgaan van +/- €97,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Mariahout.

Plaats een reactie