Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hooge Zwaluwe

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Hooge Zwaluwe? Op deze pagina vind je de beste shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder bekijk je hier uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hooge Zwaluwe inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €42,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Continental kosten ongeveer €300. B-merken als Imperial All koop je al vanaf €200 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Hooge Zwaluwe

Banden wisselen in Hooge Zwaluwe

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Hooge Zwaluwe is cruciaal. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Tevens vergt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Hooge Zwaluwe scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hooge Zwaluwe.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €89,99.

Wat is banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Hooge Zwaluwe

Rap en goedkoop banden vervangen in Hooge Zwaluwe? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, trimmen, balanceren, repareren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website vergelijk je tevens montage-garages in Lage Zwaluwe, Made, Den Hout, Oosteind en Rijsbergen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hooge-zwaluwe

Goedkope autobanden Hooge Zwaluwe

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

KlasseType autoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. KwaliteitGroot vermogenVanaf 40.000Energiek189
2. StandaardNormale autoCirca 25.000Herkenbaar€118
3. InstapLichte auto’sWeinig kilometersStatisch€62

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna bieden we je erkende online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Hooge Zwaluwe hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook handige informatie over: Motorbanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Hooge Zwaluwe monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Hooge Zwaluwe

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, verhoogt het gripniveau en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuwval. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance van oktober tot en met maart.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Hooge Zwaluwe kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de prijsindicaties van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker zoek je ook nuttige informatie over: Bandenlabel.

MerkSerieGroottePrestatieTarief
Michelinprimacy 3245/45 R18100Y€197
Continentalwintercontact ts 860205/45 R1687H€124
Vredesteinsportrac 5225/60 R17103V€137
Bridgestonepotenza225/40 R1892Y€208
Goodyearwrangler at adventure255/65 R17110T€122
Dunloproadsmart 2160/60 R1769W€130
Pirelliwinter sottozero 3225/50 R1794H€138
Hankookwinter icept rs2 w452165/70 R1481T€53
Kumhows71215/60 R1796H€87
Uniroyalaaexpert2215/50 R1795W€125
Nexenwing.suv m+s225/70 R16107T€76
Firestonevanhawk 2195/60 R1699H€92
Superiastar cross225/60 R17103V€84
Savatrenta 2235/65 R16115S€136
Maxxisfuoristrada235/60 R18103V€159
Toyoprox.spo.suvxl265/50 R20111Y€168
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Drimmelen).

Autobanden zoeken en vinden

Bekijk aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er veel specificaties die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 205 / 50 R16 – 91W.

 • 205 betekent de breedte van de band in mm.
 • 50 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 50%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 91 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 615kg.
 • De laatste letter (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Hooge Zwaluwe.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijssegmenten: Economy, middenklassen en premium. Welke soort voor jou ideaal is hangt af van het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Continental of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Aoteli en Taurus.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Hankook zijn vrij duur. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Hooge Zwaluwe bestellen, en regel je snel 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Hooge Zwaluwe: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Hooge Zwaluwe: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €142,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Onder normale omstandigheden gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Hooge Zwaluwe.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Hooge Zwaluwe?
Op korte termijn banden vervangen in Hooge Zwaluwe kan al vanaf €35,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet jij uitgaan van +/- €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Hooge Zwaluwe.

Plaats een reactie