Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Brielle

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Brielle? Op dit portaal kan je aan de slag met betrouwbare aanbieders van goedkope autobanden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier belangrijke informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Brielle inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €37,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Dunlop koop je al vanaf €345. budgetmerken als Kenda zijn er al vanaf €230 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Brielle

Banden wisselen in Brielle

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Brielle is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Brielle maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Brielle.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 30.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt raar. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €77,50.

Banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Brielle

Snel en voordelig banden vervangen in Brielle? In het onderstaande schema vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze autogarages ondersteunen je bij repareren, trimmen, (de)monteren, wisselen, sipen, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal vind je nabijgelegen montagebedrijven in Hellevoetsluis, Nissewaard, Albrandswaard, Maassluis en Vlaardingen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-brielle

Goedkope autobanden Brielle

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Let op: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 groepen:

SegmentAutoAantal kilometersRijstijlTarief
1. Hoogste klasseSnel en/of zwaarGrootverbruikerDriftig184
2. PopulairNormale autoTot 30.000 kmModaal€106
3. GoedkoopsteKleine auto’sMinder dan 15.000Statisch€73

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je landelijke online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Brielle hebben. Middels onze vergelijker vind je ook meer informatie over: Oude banden inruilen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Brielle monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden wisselen Brielle

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Het gevolg is een korte remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en ze geven een heel goede grip. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je weinig kilometers maakten je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de prijzen van nieuwe autobanden in Brielle kopen? In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook meer informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSerieFormaatPrestatieKosten
Michelinpilot sport 4s265/35 R2099Y€262
Continentalpremiumcontact 6235/60 R18107V€115
Vredesteinwintrac xtreme s235/55 R19105V€230
Bridgestoneb_01_fr130/90 R1061J€52
Goodyearwrangler at adventure205/80 R16110S€104
Dunlopd408f130/60 R2363H€192
Pirellip-zero (pz4)245/35 R1993Y€158
Hankookkinergy eco 2 k435165/60 R1475T€56
Kumhocrug.prem.kl33225/55 R1898H€110
Uniroyalrainexpert 3165/65 R1581T€58
Nexenct8185/80 R15102R€89
Firestonemultiseason175/70 R1382T€93
Superiabluewin hp175/70 R1488T€38
Savaeskimo s3+185/65 R1486T€57
Maxxispremitra_5205/45 R1788W€75
Toyos954 xl195/45 R1684H€77
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Brielle).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal factoren die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 160 / 80 R15 – 74V.

 • 160 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 80%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 15 inch).
 • 74 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 375 kilogram.
 • De laatste letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 240 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Brielle.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Tarieven
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijssegmenten: Voordelig, medium en de hoogste klasse. Welke soort jij moet kiezen wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijstijl het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (bijv. een Toyota iQ) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Imperial of Wanli.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Brielle bestellen, en profiteer je snel van 45% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Brielle: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Brielle: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €130,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Brielle.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Brielle?
Vakkundig banden vervangen in Brielle laat je al uitvoeren voor €47,50 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Brielle.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie