Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Idsegahuizum

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Idsegahuizum? Op dit portaal kan je aan de slag met de meest populaire webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast verstrekken wij handige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw situatie.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Idsegahuizum inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Michelin kosten gemiddeld zo’n €310. budgetmerken als Kormoran kosten gemiddeld zo’n €220 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Idsegahuizum

Banden wisselen in Idsegahuizum

De bandenwissel bij een autobedrijf in Idsegahuizum is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november gaat de winterband erop en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Daarnaast vergt het de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Idsegahuizum is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Idsegahuizum.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €69,99.

Informatie over banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Vind banden garages in Idsegahuizum

In no-time en voordelig banden vervangen in Idsegahuizum? In de onderstaande tabel vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals repareren, wisselen, sipen, balanceren, (de)monteren, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je plaatselijke montageservices in Makkum, Cornwerd, Kornwerderzand, Zurich en Pingjum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-idsegahuizum

Goedkope autobanden Idsegahuizum

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

SegmentType autoKM (jaarlijks)RijstijlTarief
1. PremiumVeel vermogen50.000+ Driftig180
2. GoedNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€117
3. BasisKleine autootjesWeinig gebruikRustig€60

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende overzicht check en vergelijk je goede webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Idsegahuizum hebben. Via deze website zoek je ook meer informatie over: Band op de juiste spanning

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Idsegahuizum monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Direct winterbanden wisselen Idsegahuizum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken bij sneeuw of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Idsegahuizum kopen? In de tabel hieronder beiden wij de actuele prijzen van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website lees je ook extra informatie over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelinprimacy 4245/45 R1799Y€144
Continentalwintercontact ts 860 s255/55 R19111V€212
Vredesteinquatrac 5205/55 R1691H€72
Bridgestoneturanza195/65 R1595H€72
Goodyeareagle f1 asymmetric255/40 R19100Y€163
Dunlopsp winter sport 3d235/55 R18100H€153
Pirellipzero255/40 R20101Y€198
Hankookwinter icept rs2 w452215/65 R1698H€82
Kumhows71245/70 R16107H€84
Uniroyalms-plus 77155/80 R1379T€49
Nexenwinguard sport 2 xl275/40 R20106W€132
Firestonemultihawk 2155/65 R1475T€58
Superiabluewin215/55 R1697H€49
Savaperfecta185/60 R1482T€113
Maxxisap2 all season225/40 R1892V€97
Toyoopen c.at+255/60 R18112H€141
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw nieuwe band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 235 / 65 R16 – 103T.

 • 235 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 65 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hier dus 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 staat voor de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 103 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 875kg.
 • De afsluitende waarde (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Idsegahuizum.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijscategorieën: Goedkoopste, goed en A-segment. Welk artikel past bij jou hangt met name af van hoeveel power je auto heeft, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Ep & Vee Rubber.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van grote online bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Idsegahuizum bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Idsegahuizum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Idsegahuizum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €160,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Idsegahuizum.

Hoe duur is autobanden wisselen in Idsegahuizum?
Professioneel banden vervangen in Idsegahuizum kan al vanaf €52,50 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de versterkte zijkant is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Controleer voor vakantie de bandenspanning en de status van het profiel. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Idsegahuizum.

Plaats een reactie