Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kornwerderzand

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Kornwerderzand? Op dit portaal communiceren wij de beste shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder raadpleeg je hier uitgebreide informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Kornwerderzand inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €37,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Pirelli zijn er al vanaf €315. Budgetmerken als Austone zijn al te koop vanaf €225 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Kornwerderzand

Banden wisselen in Kornwerderzand

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Kornwerderzand is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en rond maart / april gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is een tijdrovende klus. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Kornwerderzand heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kornwerderzand.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage checkt ook of de profieldiepte nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de wagen kost je ongeveer €77,50.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Kornwerderzand

Vlug en voordelig banden vervangen in Kornwerderzand? In het onderstaande schema bekijk je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals (de)monteren, repareren, uitlijnen, wisselen, sipen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vergelijk je eveneens montageservices in Zurich, Pingjum, Witmarsum, Wons en Schraard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kornwerderzand

Goedkope autobanden Kornwerderzand

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

CategorieType autoKm p/jaarRij-kenmerkKosten
1. A-merkZware auto’sVeel kilometersEnergiek184
2. GoedNormale autoVanaf 25.000Herkenbaar€105
3. GoedkoopsteStadsautootjeBeperkt gebruikKalm€69

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het overzicht hieronder vergelijken wij landelijke webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Kornwerderzand hebben. Via deze website lees je ook extra informatie over: Verzekering voor de auto

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Kornwerderzand monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel kortere remweg.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Kornwerderzand

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring bij vorst of sneeuwval. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste keuze bij vorst of sneeuwval.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Kornwerderzand kopen? In de volgende tabel vind je de huidige tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl check je ook aanvullende info over: Autobanden inruilen.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4s245/35 R2095Y€230
Continentalcontisportcontact 2255/35 R2097Z€180
Vredesteinultrac vorti275/45 R21110Y€178
Bridgestonedueler245/70 R17110S€166
Goodyeareagle ls2245/50 R18100W€225
Dunlopstreetresponse 2185/65 R1486T€66
Pirelliscorpion verde235/50 R1897V€107
Hankookwinter icept rs2 w452205/60 R1591T€75
Kumhoportran kc53185/75 R16104R€74
Uniroyalms-plus 77155/70 R1375T€50
Nexenwinguard wt1185/80 R14102R€61
Firestoneroadhawk195/50 R1582H€64
Superiabluewin hp215/60 R1699H€46
Savaeskimo s3+175/80 R1488T€62
Maxxisap2 all season235/40 R1895V€104
Toyocelsius155/65 R1475T€49
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Vind jouw perfecte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere aspecten die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 225 / 70 R16 – 103H.

 • 225 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 103 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 875kg.
 • De laatste waarde (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Kornwerderzand.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat mag het kosten?
Autobanden kunnen we onderverdelen in 3 prijsklassen: Voordeel, medium en de hoogste klasse. Welke categorie past bij jou hangt af van het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Nexen als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijv. een Peugeot 107) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld General of Vee Rubber.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Kornwerderzand bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Kornwerderzand: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Kornwerderzand: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €150,00 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Kornwerderzand.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Kornwerderzand?
Bij een garage banden vervangen in Kornwerderzand kost je zo’n €50,00 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de stuggere wang van de runflats kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Kornwerderzand.

Plaats een reactie