Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oosterwolde

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Oosterwolde? Op Autobandenspot.nl bieden wij gerenommeerde aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast lees je hier handige info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Oosterwolde inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €35,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Toyo koop je al vanaf €315. B-merken als Apollo kan je al krijgen vanaf €190 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Oosterwolde

Banden wisselen in Oosterwolde

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Oosterwolde is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vraagt het flink wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oosterwolde is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oosterwolde.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit verbetert de wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €82,50.

Wanneer banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Oosterwolde

Direct en voordelig banden vervangen in Oosterwolde? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, wisselen, balanceren, sipen, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je evenzeer montage-specialisten in Fochteloo, Ravenswoud, Langedijke, Elsloo en Makkinga.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oosterwolde

Goedkope autobanden Oosterwolde

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKM (jaarlijks)RijgedragKostprijs
1. A-merkSnel en/of zwaarVanaf 40.000Agressief€191
2. PopulairGemiddelde autoVanaf 25.000Modaal€106
3. EconomyKleine auto’sWeinig gebruikSimpel €64

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je goede aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Oosterwolde hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook handige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Oosterwolde monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Winterbanden laten wisselen Oosterwolde

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste keuze bij vorst of sneeuwval.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Oosterwolde kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de verwachte prijzen van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Winterbanden.

MerkTypeAfmetingVermogenPrijs
Michelincrossclimate+195/50 R1586V€80
Continentalcontiecocontact 3165/70 R1379T€61
Vredesteinwintrac xtreme s205/55 R1694V€103
Bridgestoneecopia185/65 R1588H€63
Goodyeareagle f1 asymmetric 2245/30 R2090Y€203
Dunlopscootsmart140/60 R1464S€98
Pirellicinturato p7 r-f225/50 R1794H€179
Hankookkinergy eco 2 k435185/70 R1488H€82
Kumhoes31 xl195/65 R1595T€59
Uniroyalms plus 77suv245/70 R16107T€128
Nexenwinguard suv235/65 R17108H€89
Firestonewinterhawk 3 xl225/55 R1699H€105
Superiaecoblue 4s185/65 R1588H€55
Savaeskimo s3+155/80 R1379T€52
Maxxisap2 all season145/65 R1572T€59
Toyopx.sport suv xl325/30 R21108Y€222
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Ooststellingwerf).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel dingen die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 265 / 40 R18 – 101Y.

 • 265 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 40 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 18 inch).
 • 101 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 825kg.
 • De laatste waarde (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband van november tot april het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Oosterwolde.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijssegmenten: Voordeel, prijs-kwaliteit en topklasse. Welk product jij moet kiezen hangt af van de inhoud van je auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Goodyear of Nexen als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Toyota Aygo) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Irc of Tristar.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Maxxis zijn niet goedkoop. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Oosterwolde bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

 • Check de autobanden outlet in Oosterwolde: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Oosterwolde: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €162,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Oosterwolde.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Oosterwolde?
Door een vakman banden vervangen in Oosterwolde laat je al uitvoeren voor €35,00 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Oosterwolde.

Plaats een reactie