Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuw-Vennep

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Nieuw-Vennep? Op deze website ontdek je de grote online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte bieden wij aanvullende info over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuw-Vennep incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €35,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Maxxis zijn al te koop vanaf €325. budgetmerken als Insa Turbo zijn er al vanaf €185 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Nieuw-Vennep

Banden wisselen in Nieuw-Vennep

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuw-Vennep is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Bovendien eist dit de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nieuw-Vennep maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuw-Vennep.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice weet ook of de profieldiepte nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €82,50.

Wanneer banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en vergroot dit het rijplezier. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Overzicht met banden garages in Nieuw-Vennep

Vlug en goedkoop banden vervangen in Nieuw-Vennep? In de onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor repareren, (de)monteren, uitlijnen, trimmen, sipen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je ook andere montagepunten in Beinsdorp, Boesingheliede, Cruquius, Vijfhuizen en Zwaanshoek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuw-vennep

Goedkope autobanden Nieuw-Vennep

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. PremiumSportwagenVanaf 40.000Dynamisch194
2. MiddenklasseGemiddelde autoVanaf 25.000Gemiddeld€106
3. EconomyKleine auto’sBeperkt gebruikVoorspelbaar€74

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder check en vergelijk je toonaangevende webshops die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuw-Vennep hebben. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: Banden in de winter

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Nieuw-Vennep monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Direct winterbanden wisselen Nieuw-Vennep

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Noorwegen, Luxemburg) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je weinig kilometers maakten niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Nieuw-Vennep kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de prijsindicaties van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website check je ook handige informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkSoortAfmetingPrestatiePrijs
Michelinprimacy 4205/60 R1692V€113
Continentalcontiraceattack comp endurance120/70 R1758W€134
Vredesteinquatrac 5205/60 R1591H€83
Bridgestonebattlax sport touring t30 r evo160/60 R1769ZR€123
Goodyeareagle f1 asymmetric 2225/40 R1892W€125
Dunlopelite 3200/50 R1876H€246
Pirellicinturato winter195/55 R1585H€83
Hankookkinergy 4s h740175/80 R1488T€64
Kumhowp51205/65 R1594T€63
Uniroyalms+77185/65 R1588T€55
Nexenn-blue eco225/50 R1794V€70
Firestonefirehawk205/55 R1691V€102
Superiastar lt195/70 R15104R€53
Savaintensa suv255/55 R18109W€117
Maxxismu-01 zilla25/8 R1243J€81
Toyoh08195/70 R15104S€100
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Haarlemmermeer).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op op de band. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 145 / 80 R12 – 80P.

 • 145 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 80%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 12 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 12 inch).
 • 80 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 450 kilogram.
 • De afsluitende letter (P) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 150 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Nieuw-Vennep.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijssegmenten: Economy, middenklassen en de hoogste klasse. Welke groep voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Nexen op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Nissan Pixo) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Goodride en Premiorri.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Maxxis zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Nieuw-Vennep bestellen, soms met wel 20% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Nieuw-Vennep: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Nieuw-Vennep: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor slechts €140,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Nieuw-Vennep.

Wat kost autobanden wisselen in Nieuw-Vennep?
Op korte termijn banden vervangen in Nieuw-Vennep is al mogelijk vanaf €40,00 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de verstevigde wanden kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Een thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Nieuw-Vennep.

Plaats een reactie