Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Vijfhuizen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Vijfhuizen? Op dit portaal kan je aan de slag met de grote webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Verder verstrekken wij nuttige info over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Vijfhuizen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Goodyear kan je al krijgen vanaf €340. Budgetmerken als Kormoran kan je al krijgen vanaf €220 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Vijfhuizen

Banden wisselen in Vijfhuizen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Vijfhuizen is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Vijfhuizen heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Vijfhuizen.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice bekijkt ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 35.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €80,00.

Wat is autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Vijfhuizen

Direct en goedkoop banden vervangen in Vijfhuizen? In de volgende tabel vind je autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages zijn opgeleid voor (de)monteren, repareren, balanceren, wisselen, sipen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website check je ook montage-garages in Zwaanshoek, Hoofddorp, Bennebroek, Bentveld en Vogelenzang.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-vijfhuizen

Goedkope autobanden Vijfhuizen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Tip: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKm p/jaarWegcontactPrijs
1. Hoogste klasseGroot vermogenGrootverbruikerAgressief189
2. UitstekendGemiddelde autoRond de 25.000Herkenbaar€116
3. BudgetKleine stadsautoBeperkt gebruikStatisch€75

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel bieden we je professionele online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Vijfhuizen hebben. Op deze website vind je ook handige informatie over: Voordeligste autobanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Vijfhuizen monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Vijfhuizen

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Aanbevolen bij vorst of ijzel.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Vijfhuizen kopen? In de volgende tabel beiden wij de tariefindicaties van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website tref je ook extra informatie over: Bandenspanning.

MerkSerieAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot alpin pa4245/35 R2091V€373
Continentalwintercontact ts 850p235/50 R19103V€210
Vredesteinwintrac xtreme s235/50 R18101V€216
Bridgestonepotenza245/40 R1897Y€121
Goodyearug performance suv gen-1235/65 R17108H€148
Dunlopscootsmart130/70 R1062J€55
Pirelliwinter sottozero 3255/35 R2097W€239
Hankookwinter icept evo2 suv w320a255/55 R20110V€172
Kumhowp51195/60 R1588H€57
Uniroyalrainsport 3 xl275/40 R20106Y€172
Nexenroadian htx rh5255/70 R16111S€99
Firestonewinterhawk185/65 R1486T€52
Superiasa37235/35 R1991Y€53
Savaadapto175/70 R1382T€49
Maxxisarctictrekker wp-05225/60 R16102H€77
Toyos954 xl195/55 R2095H€133
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Haarlemmermeer).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er een paar onderwerpen die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 160 / 70 R17 – 79V.

 • 160 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 70%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 79 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 437 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 240 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Vijfhuizen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden zijn er in velerlei prijsklassen: Economy, standaard en het topsegment. Welk artikel past bij jou is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Neem een A-merk zoals Continental of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Aptany en Roadstone.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Superia zijn vrij duur. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in Vijfhuizen bestellen, en krijg je zomaar 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Vijfhuizen: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Vijfhuizen: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €130,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Vijfhuizen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Vijfhuizen?
Banden vervangen in Vijfhuizen kost je zo’n €35,00 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €100 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Vijfhuizen.

Plaats een reactie