Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Vogelenzang

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Vogelenzang? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij toonaangevende webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder lees je hier belangrijke informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Vogelenzang inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €43,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Bridgestone kan je al krijgen vanaf €335. Budgetmerken als Gt Radial zijn al te koop vanaf €230 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Vogelenzang

Banden wisselen in Vogelenzang

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Vogelenzang is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november rijden we op de winterband en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Tevens vraagt het wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Vogelenzang heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Vogelenzang.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist analyseert ook of het profiel nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €77,50.

Banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Vogelenzang

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Vogelenzang? In de volgende tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, wisselen, repareren, sipen, trimmen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je regionale montage-specialisten in Aerdenhout, Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord, Spaarnwoude en Haarlemmerliede.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-vogelenzang

Goedkope autobanden Vogelenzang

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)WegliggingTarief
1. PremiumVeel vermogenVeel kilometersAgressief€190
2. GoedDoorsnee autoCirca 25.000Doorsnee€110
3. VoordeelKleine autootjesWeinig gebruikLog€60

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel bekijk en vergelijk je professionele webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Vogelenzang hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook handige informatie over: Motorbanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Vogelenzang monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Direct winterbanden wisselen Vogelenzang

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Biedt de beste performance in het najaar en in de winter.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Vogelenzang kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website vind je ook aanvullende info over: Bandenlabel.

MerkTypeGrootteVermogenKosten
Michelinpilot alpin pa4255/35 R1894V€209
Continentalconticrosscontact winter215/65 R1698H€110
Vredesteinquatrac 5195/60 R1588V€75
Bridgestoneb250185/65 R1588H€60
Goodyeareagle ls2265/50 R19110V€240
Dunlopd 404 fg150/80 R1671H€212
Pirellinight_dragon_fr80/90 R2154H€128
Hankookwinter icept evo2 w320b205/60 R1692H€94
Kumhowp51 xl215/50 R1795H€80
Uniroyalrainsport 3 xl215/45 R1893Y€136
Nexenn fera su1 xl265/30 R1993Y€117
Firestonefirehawk205/50 R1789V€83
Superiasnow hp195/70 R1491T€43
Savaeskimo s3+185/65 R1486T€57
Maxxiswp-05 arctictrekk165/60 R1479T€55
Toyos954s xl235/55 R18104H€115
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Bloemendaal).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse factoren die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 165 / 65 R14 – 79H.

 • 165 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 geeft de velgmaat weer (in dit geval 14 inch).
 • 79 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 437kg.
 • De afsluitende letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Vogelenzang.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in diverse prijsklassen: Voordeel, medium en het topsegment. Welke klasse aan te raden is voor jou heeft te maken met de inhoud van je auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Kia Picanto) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Firemax & Semperit.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme automobilist houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Vogelenzang bestellen, soms met wel 35% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Vogelenzang: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Vogelenzang: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €165,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Vogelenzang.

Hoe duur is autobanden wisselen in Vogelenzang?
Op korte termijn banden vervangen in Vogelenzang regel je al voor €52,50 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €89,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de stuggere wang van de runflats is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Vogelenzang.

Plaats een reactie