Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hoofddorp

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Hoofddorp? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij gerenommeerde webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast kan je aan de slag met meer informatie over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hoofddorp inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €40,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van A-merken als Hankook kosten gemiddeld zo’n €315. budgetmerken als Atlas zijn al te koop vanaf €215 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Hoofddorp

Banden wisselen in Hoofddorp

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Hoofddorp is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is een precies werkje. Tevens vergt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hoofddorp maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hoofddorp.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €70,00.

Wat is banden balanceren
Last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Overzicht met banden garages in Hoofddorp

Snel en voordelig banden vervangen in Hoofddorp? In de volgende tabel bieden wij autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze bedrijven hebben ervaring met repareren, uitlijnen, sipen, wisselen, trimmen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je ook andere montagebedrijven in Bennebroek, Bentveld, Vogelenzang, Aerdenhout en Santpoort-Zuid.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hoofddorp

Goedkope autobanden Hoofddorp

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

ClassificatieAutoKilometersWegcontactKosten
1. A-merkSnel en/of zwaarMeer dan 45.000Druk183
2. MiddenklasseDoorsnee autoVanaf 25.000Doorsnee€119
3. InstapLichte auto’sKleingebruikerVoorspelbaar€68

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het onderstaande schema check en vergelijk je toonaangevende webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Hoofddorp hebben. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Doorrijden met een lekke band

Zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hoofddorp monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden laten wisselen Hoofddorp

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij natte en winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Meer controle over je auto.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Hoofddorp kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de huidige tarieven van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website ontdek je ook handige informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSoortFormaatVermogenPrijs
Michelinxas165/80 R1484H€176
Continentalcontisportcontact 5255/40 R19100W€192
Vredesteinsnowtrac 5175/70 R1488T€61
Bridgestonedueler235/55 R19101V€122
Goodyearug performance suv gen-1235/60 R17102H€139
Dunlopd 401 elite h/d150/80 R1671H€217
Pirellicinturato p7 blue205/60 R1692H€103
Hankookwinter icept rs2 w452135/70 R1570T€59
Kumhowp51 xl205/45 R1687H€81
Uniroyalrainsport 3 xl235/40 R1895Y€141
Nexenroadian htx rh5245/60 R18105H€97
Firestonewinterhawk 3 xl205/50 R1793V€117
Superiaecoblue 4s245/45 R1799W€55
Savaadapto hp195/60 R1588H€64
Maxxisarctictrekker wp-05195/60 R1486H€59
Toyos954 xl205/50 R1793V€91
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Haarlemmermeer).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke details die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op op de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 200 / 60 R16 – 79V.

 • 200 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 60%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 79 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 437 kilogram.
 • De laatste letter (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Hoofddorp.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijssegmenten: Voordelig, middenklassen en topkwaliteit. Welke klasse voor jou ideaal is wordt bepaald door het vermogen van de auto, je manier van rijden en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Hankook als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Austone & Minerva Fs.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Superia zijn niet perse voordelig. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Hoofddorp bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Hoofddorp: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Hoofddorp: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €145,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hoofddorp.

Wat kost autobanden wisselen in Hoofddorp?
Vakkundig banden vervangen in Hoofddorp kan al vanaf €32,50 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen betaal je al snel €89,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Hoofddorp.

Plaats een reactie